ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Lectuer: Marine Law Implementation in the Eastern Mediterranean and natural resources

April 29, 2015

Την Τετάρτη 29/4 η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus διοργάνωσε ημερίδα για ζητήματα του διεθνούς δικαίου,  με ομιλητές τον Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητή κ. Γρ. Τσάλτα και τον αναπληρωτή Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητή κ. Στ. Περράκη.

Ο κ. Τσάλτας ανέπτυξε το θέμα «Εφαρμογές Δικαίου Θαλάσσης στην Ανατολική Μεσόγειο και φυσικοί πόροι» και τόνισε αφενός τη σημασία της οριοθέτησης της κυπριακής ΑΟΖ και αφετέρου τη προώθηση συνεργασιών εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ για την καλύτερη προστασία των ενεργειακών της συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Περράκης ανέπτυξε το θέμα «Μεταναστευτικές Ροές και Ανθρώπινη Ασφάλεια στη Μεσόγειο, Προκλήσεις και προοπτικές» τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες της νότιας Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας. Ο καθηγητής Περράκης υποστήριξε ότι η πολιτική ένταξης μεταναστών στον Ευρωπαϊκό χώρο εμφανίζεται ελλειμματική, χωρίς στόχευση και δεν συμβάλει πραγματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου από τις εθνικές κοινωνίες και την ΕΕ και πρότεινε ότι χρειάζεται μια νέα αυθεντική πολιτική της ΕΕ υπό το πρίσμα της πολυμορφίας των προτεραιοτήτων, με αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ και παρέμβαση της ΕΕ στα αίτια του προβλήματος, δηλαδή  τη λήξη των ενόπλων συγκρούσεων, την αποκατάσταση των δημοκρατικών δομών και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Καθ. Αντώνης Μανιτάκης, Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024