ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Διάλεξη ενόψει της Πρώτη Διεθνούς Ημέρας για το Τοπίο του Συμβουλίου της Ευρώπης

October 26, 2017

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις, την Παρασκευή 20  Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε  διάλεξη  της Δρ. Κατερίνας Γκόλτσιου, Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ΠΣΑΤ) και Εκπροσώπου (Delegate)  IFLA Europe  και IFLA ( International Federation of Landscape Architects) με θέμα AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ: Διεθνείς και Ελληνικές Προοπτικές.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε ενόψει του εορτασμού της  πρώτης Διεθνούς Ημέρας για το Τοπίο του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία ορίστηκε ως η 20η Οκτωβρίου.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε εστίασε στις επαγγελματικές και επιστημονικές προοπτικές του Αρχιτέκτονα Τοπίου Διεθνώς καθώς και στο ρόλο της IFLA  και του ΠΣΑΤ για την κατοχύρωση και την προάσπιση του Επαγγέλματος του Αρχιτέκτονα Τοπίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τζούλια Τζώρτζη, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών επιστημών, ενώ την παρακολούθησαν φοιτητές του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου, φοιτητές της Αρχιτεκτονικής καθώς και ένα ευρύ κοινό επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και την Πάφο.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής Κών/νος Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, ο οποίος τόνισε το ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα Τοπίου.

Τέλος ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024