ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου: Παρουσίαση Βιβλίου “Μικροκατοικία -Άτλαντας για Αρχιτέκτονες”.

October 18, 2017

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου την Παρασκευή 13  Οκτωβρίου ώρα  18.30 στο Β Στούντιο Αρχιτεκτονικής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Βιβλίου της Σοφίας Βυζοβίτη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο: Μικροκατοικία – Άτλαντας για Αρχιτέκτονες.

Το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε μελετά την έκφανση των κοινωνικών, οικονομικών, τεχνολογικών και περιβαλλοντικών αλλαγών στο χώρο της κατοικίας. Επαναφέροντας το ενδιαφέρον για το οικιακό στο πλαίσιο μιας συζήτησης για το ελάχιστο, ο όρος μικροκατοικία διεκδικεί σημαίνουσα θέση στη διατύπωση εναλλακτικών μοντέλων κατοίκησης, την αναθεώρηση αντιλήψεων και πρακτικών. Στη συλλογή παραδειγμάτων που περιλαμβάνει προσεγγίζεται η ελάχιστη διαβίωση στις πολλαπλές αρχιτεκτονικές εκδοχές της.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τζούλια Τζώρτζη, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών επιστημών ενώ την παρακολούθησαν φοιτητές του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου, φοιτητές της Αρχιτεκτονικής καθώς και Αρχιτέκτονες από την Πάφο και από τη Λεμεσό.

Τέλος ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Περισσότερα για το βιβλίο στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου University Studio Press.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024