ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συνάντηση ερευνητών και εκπροσώπων από 20 πόλεις της Ευρώπης

November 3, 2017

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης, Λέκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, συμμετείχε σε συνάντηση ερευνητών και εκπροσώπων από 20 πόλεις της Ευρώπης, που υπήρξαν στο παρελθόν ή θα γίνουν στο μέλλον Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η συνάντηση διεξήχθη στις 19 Οκτωβρίου στην Valletta της Μάλτας, στα πλαίσια ετήσιας διοργάνωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης πριν αναλάβουν επίσημα τον τίτλο. Η Valletta είναι η πόλη η οποία θα πάρει από την Πάφο την σκυτάλη ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018 (μαζί με την πόλη Leeuwarden της Ολλανδίας).

Σε αυτή τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις και τεχνογνωσία γύρω από τις έρευνες που γίνονται στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Πρωτευουσών. Ο Δρ. Τσαγκαρίδης παρουσίασε το ερευνητικό σχέδιο που ακολουθήθηκε στα πλαίσια της διετούς έρευνας με την ονομασία «Πολιτιστικό Βαρόμετρο» που διεξάγεται στην Πάφο, μέσω της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με τον Οργανισμό Πάφος2017, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018. Κύριος σκοπός της έρευνας είναι η καταγραφή των αντιλήψεων του κοινού για τις τέχνες και τον πολιτισμό, την ποιότητα του παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος στην Κύπρο και την Ευρώπη, αλλά και τις επιπτώσεις της πολιτιστικής πρωτεύουσας στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα συζητήθηκε η δυνατότητα θεσμοθέτησης των καλών πρακτικών έρευνας που έχουν αναπτυχθεί, προς όφελος των μελλοντικών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, και η διενέργεια περεταίρω ερευνών μεγάλης κλίμακας με τη δημιουργία πανευρωπαϊκών συνεργασιών.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024