ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Πρωτόκολλο συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις και Διεθνές Επιμελητηρίου Νέων Πάφου

March 18, 2019

Δια βίου μάθηση, έρευνα και διασύνδεση με την αγορά εργασίας οι κύριοι άξονες της συνεργασίας.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, στα πλαίσια της έμπρακτης συνεισφοράς του στην τοπική κοινωνία, υπέγραψε πριν λίγες ημέρες μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας με το Διεθνές Επιμελητηρίου Νέων Πάφου, JCI Paphos, με σκοπό την ενδυνάμωση της κοινής μας προσπάθειας για περαιτέρω προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής, επιστημονικής και πολιτιστικής συνεργασίας τους.

Μερικοί από τους άξονες στους οποίους εδράζεται η συνεργασία του Πανεπιστημίου Νεάπολις με το  Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Πάφου είναι η συνεργασία για την ανάπτυξη προγραμμάτων διά Βίου Μάθησης στα γνωστικά αντικείμενα των Προγραμμάτων Σπουδών  του Πανεπιστημίου σε συνάφεια με τα πεδία δραστηριοποίησης του Επιμελητηρίου, η από κοινού προετοιμασία υποβολής προς υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων και η υποστήριξη  των ευκαιριών πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου στο πεδίο ενεργοποίησής του Επιμελητηρίου και γενικότερα την διασύνδεση των Προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας των νέων.

Μέσα από την συνεργασία αυτή ανακοινώνεται επίσης η συμμετοχή εκπροσώπου του Επιμελητηρίου στα σχετικά με το αντικείμενό του Επιστημονικά Συμβούλια των Προγραμμάτων Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Με το πέρας της υπογραρής του πρωτοκόλλου συνεργασίας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Καθ. Παντελής Σκλιάς, δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις συνεχίζει την εξωστρεφή του δράση με γνώμονα πάντοτε τις σύγχρονες ανάγκες του φοιτητή, την διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων του με κοινωνικούς εταίρους.

Το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Πάφου, JCI Paphos, δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια με στόχο την δημιουργία θετικών αλλαγών στα μέλη του αλλά και με θέματα που απασχολούν τους νέους και την τοπική κοινωνία. Οι δράσεις του οργανισμού βασίζονται στον εθελοντισμό, την αγάπη για τα κοινά και την συνεχή επιμόρφωση.

Η παρούσα συνεργασία αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία για τον οργανισμό αφού θα συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ μελών του Διεθνές Επιμελητηρίου Νέων Πάφου, JCI Paphos, και των φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Η συνέργεια των δύο φορέων επισφραγίστηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας απο την Πρόεδρο του Διεθνές Επιμελητηρίου Νέων Πάφου, Ντολόρες Νικολαΐδου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Καθηγητή Παντελή Σκλιά.

 

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024