ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Τιμή στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

January 26, 2018

Ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017, τίμησε με ειδική αναμνηστική πλακέτα το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για τη συμμετοχή και τη συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του 2017 οργάνωσε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, 58 δράσεις που περιλάμβαναν εκθέσεις, συνέδρια, διαλέξεις και άλλες διοργανώσεις. Αναφέρονται ενδεικτικά η  Έκθεση για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Σεφέρη, οι εκθέσεις έργων των τεσσάρων σημαντικών ζωγράφων της πρώτης περιόδου της Ανεξαρτησίας (Γιώργος Κοτσώνης, Ανδρέας Χαραλαμπίδης, Νίκος Κουρούσιης και Γιώργος Σκοτεινός), οι εκθέσεις των μεγάλων ελλήνων καλλιτεχνών Γιάννη Ψυχοπαίδη και Μιχάλη Αρφαρά, το Συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Φυσιολατρικό Όμιλο Πάφου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Ακόμη τις εκθέσεις «Γραμμές Παραγωγής / Γραμμές που παράγουν αρχιτεκτονικές προτάσεις για την Πάφο» και «Γνώση Κερύνειας» σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας. Καταληκτήρια εκδήλωση η   έκθεση στο Κάστρο της Πάφου για τη ζωή και το έργο του Αποστόλου Παύλου, η οποία οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, με την οποία έκλεισαν οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Επιπλέον, το Τμήμα το Πανεπιστήμιο ανέλαβε την καταγραφή των ποικίλων επιπτώσεων της πολιτιστικής πρωτεύουσας στην ευρύτερη επαρχία της Πάφου αλλά και την Κύπρο γενικότερα με την έρευνα με την ονομασία «Πολιτιστικό Βαρόμετρο» που ξεκίνησε στις αρχές του 2016 και ολοκληρώθηκε στο τέλος  του 2017.

Αναφέρεται ακόμη ότι μέλη του διδακτικού προσωπικού συμμετείχαν τόσο στην ομάδα που διεκδίκησε την επιλογή της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας όσο και σε πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό του Πάφος 2017.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024