ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις με Μονή Χρυσορογιάτισας

December 17, 2018

Ηγούμενος Διόνυσος: Θα αναπτυχθεί στενή συνεργασία μεταξύ της Μονής και του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις φιλοξένησε την περασμένη Παρασκευή η Ιερά Μονή Χρυσορογιατισας, στα πλαίσια συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Μονή.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η αξιοποίηση, από τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις, του πλούσιου και σπάνιου υλικού της Βιβλιοθήκης της Μονής, το οποίο περιλαμβάνει θρησκευτικές πηγές αλλά και άλλο υλικό όπως ιστορίας, γεωγραφίας και λογοτεχνίας.

Ο Ηγούμενος της Μονής δήλωσε ότι θα αναπτυχθεί στενή συνεργασία μεταξύ της Μονής και του Πανεπιστημίου Νεάπολις ενώ ο Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος θεολογικών σπουδών Καθηγητής Γεώργιος Μαρτζέλος δήλωσε ότι  στόχος είναι οι φοιτητές να γνωρίσουν τον πλούτο της μονής  και να τον αξιοποιήσουν.

Η Βιβλιοθήκη της Χρυσορρογιάτισσης περιλαμβάνει περισσότερους από πέντε χιλιάδες τόμους και θα προστεθεί ο κατάλογος τους στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024