ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Πρώτη Θέση των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό εικονικής δίκης της Elsa Cyprus (Μάιος 2016)

May 10, 2016

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στον εθνικό διαγωνισμό εικονικής δίκης της ELSA Cyprus, ο οποίος διεξήχθη την Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 στη Λευκωσία. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις εκπροσώπησαν δύο ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν από τους φοιτητές Ζωή Βαλάρη, Μαρία Κεφάλα-Καρλή και Νίκο Στεργίου καθώς και Αθανάσιο Αθανασίου και Επαμεινώνδα Λαδόπουλο. Τις ομάδες προετοίμασαν και πλαισίωσαν οι Δρ. Νικόλαος Ζαπριάνος και Δρ. Στέφανος Καραμέρος, αντιστοίχως.

Η πρώτη από τις ανωτέρω ομάδες κατέλαβε μάλιστα την πρώτη θέση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και προήχθη στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου την επόμενη Τρίτη, 17 Μαΐου 2016, ενώ απέσπασε επιπλέον το βραβείο καλύτερου δικογράφου.

Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού οι φοιτητές συντάσσουν τα γραπτά δικόγραφα και στο δεύτερο διαγωνίζονται προφορικά σε κατ’ αντιδικία διαδικασία.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην προετοιμασία και υποστήριξη πραγματικών υποθέσεων και να μελετήσουν επίκαιρα ζητήματα αστικού και αστικού δικονομικού δικαίου, που απασχολούν την πρόσφατη νομολογία του Αρείου Πάγου.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024