ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις μέλος της κοινοπραξίας του προγράμματος δράσης Erasmus + KA2 “BIG STEP: Μάθηση μέσω Gamification – Ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων”

July 31, 2018

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις είναι μέλος της κοινοπραξίας του προγράμματος δράσης Erasmus + KA2 “BIG STEP: Μάθηση μέσω Gamification – Ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων”. Το έργο θα χρησιμοποιήσει τη μεθοδολογία Gamification που είναι η εφαρμογή τυπικών στοιχείων παιχνιδιού (π.χ. βαθμολόγηση σημείων, ανταγωνισμός με άλλους κ.λπ.) σε άλλους τομείς δραστηριότητας, όπως διδασκαλία, ενθάρρυνση εμπλοκής, ροή εκμάθησης, αξιολόγηση κλπ. των συμμετεχόντων. Υπό αυτή την έννοια, το έργο θα δημιουργήσει ένα δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι  online το οποίο θα βοηθήσει τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας καθώς και άλλες ομάδες και μειονότητες υπό παρόμοιες συνθήκες εντός της ΕΕ, να νοιώσουν πιο άνετα στην καθημερινή τους ζωή μέσω εκμάθησης στοιχείων της τοπικής γλώσσας, των βασικών προτύπων επικοινωνίας και των πολιτιστικών πτυχών, με κύριο στόχο την διευκόλυνση της ενσωμάτωσης και την βαθύτερη κατανόηση των τοπικών κοινοτήτων.

Η ημερομηνία έναρξης του δωρεάν ηλεκτρονικού παιχνιδιού θα ανακοινωθεί σύντομα από το Γραφείο Ερευνών του Πανεπιστημίου Νεάπολης. Οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας καθώς και άλλες ομάδες και μειονότητες ή σε συνθήκες που μοιάζουν με πρόσφυγες οι οποίοι κατοικούν στην Κύπρο θα είναι ευπρόσδεκτοι έρθουν μαζί μας και να χρησιμοποιήσουν αυτό το νέο παιχνίδι δωρεάν.

Οι εταίροι του προγράμματος αυτού είναι το University College Limburg, Βέλγιο, η OECON Group στην Ελλάδα, το University Rehabilitation Institute, Σλοβενία, το Komunikujeme o.p.s., Τσεχία, το Institute of Psychosocial Development, Ελλάδα, και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Κύπρος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις: Δρ. Κλείτος Χριστοδούλου, Δρ. Κώστας Τσαγκαρίδης.

Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για τα στάδια του έργου που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ακολουθήστε το σύνδεσμο προς το ενημερωτικό δελτίο.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024