ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου: Διεθνής διάκριση για ερευνητικό έργο διακεκριμένου μέλους ακαδημαϊκού προσωπικού του.

September 9, 2021

Το επιστημονικό περιοδικό The Journal of Futures Markets”, το πρώτο παγκοσμίως επιστημονικό περιοδικό το οποίο ειδικεύεται στα παράγωγα,  δημοσίευσε μια στατιστική μελέτη στην επιρροή που έχουν τα 1993  άρθρα που το ίδιο έχει δημοσιεύσει στα 40 χρόνια της κυκλοφορίας του. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/fut.22211

Το άρθρο του καθ. Κώστα Γιαννόπουλου και των συνεργατών του, «φιλτραρισμένη ιστορική προσομοίωση (Filtered Historical simulation): μοντέλο για τον υπολογισμό του χαρτοφυλακίου παραγώγων στην έκθεση διακύμανσης των τιμών της αγοράς» είναι το 5ο πλέον αναφερόμενο άρθρο στην 40χρονη ιστορία αυτού του επιστημονικού περιοδικού. H δημοσίευση έχει τύχει πολύ καλών θετικών αξιολογήσεων από πολλές εποπτικές αρχές όπως το Federal Reserve Board (USA), Bank of England (UK), Bank of International Settlements (Switzerland) και ως αποτέλεσμα είναι σχεδόν η αποκλειστική μέθοδος, η οποία   χρησιμοποιείται από τα χρηματιστήρια παραγώγων ανά τον κόσμο για τον υπολογισμό του εγγυητικού ποσού στις συναλλαγές SWAPS.

Ο καθηγητής Κώστας Γιαννόπουλος διδάσκει  στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου από το 2010 και είναι πτυχιούχος στις Τραπεζικές και Οικονομικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Σιένα της Ιταλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Τραπεζική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και κάτοχος διδακτορικού στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο London Guildhall.

Έχει  διδάξει επίσης  στο Πανεπιστήμιο Westminster City Business School, London Guildhall, το κρατικό Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το Βρετανικό Πανεπιστήμιο στο Dubai. Είναι επίσης από μακρού χρόνου, επίτιμος συνεργάτης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Έχει διατελέσει μέλος της επιστημονικής επιτροπής των διεθνών Οργανισμών GARP και PRMIA στον τομέα της διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου και περιφερειακός διευθυντής (UAE) της PRMIA.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά έχοντας παρουσιάσει  το έργο του σε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά συνέδρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Επίσης το εμπειρικό του έργο σχετικά με την μεταβλητότητα και την ανάλυση VaR έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές του τραπεζικού συστήματος.

Η πολύχρονη παρουσία και συμμετοχή του καθ.  Κώστα Γιαννόπουλου  στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου επιβεβαιώνει την σταθερή προσήλωση του Πανεπιστημίου στην αριστεία και ενισχύει την  διαρκή προσπάθεια προσφοράς ακαδημαϊκών σπουδών αιχμής γνώσης  προς τη φοιτητική του κοινότητα, ειδικότερα στα γνωστικά πεδία των Οικονομικών Επιστημών, με  αποδοχή, κύρος και άμεση επαγγελματική ένταξη στις σύγχρονες ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024