ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Έρευνα Νεάπολις για τα τυχερά παιχνίδια και τον στοιχηματισμό

March 15, 2019

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις δίνει έμφαση στην παραγωγή έρευνας για ζητήματα που απασχολούν ολοένα και περισσότερο την κοινωνία μας με την συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης των αποτελεσμάτων του ερευνητικού πρoγράμματος  “Πρόληψη της Προβληματικής Ενασχόλησης των Νέων με τα Τυχερά Παιχνίδια και τον Στοιχηματισμό” που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στους εξής άξονες: στην τροποποίηση των λανθασμένων γνώσεων και παρανοήσεων για τα τυχερά παιχνίδια, των θετικών στάσεων για τα τυχερά παιχνίδια, των πεποιθήσεων για την οικονομική αποδοτικότητα των τυχερών παιχνιδιών και των προληπτικών πεποιθήσεων. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα πρόγραμμα πρόληψης της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια που βασίζεται στην τροποποίηση των λανθασμένων και των προληπτικών πεποιθήσεων μπορεί να είναι μια υποσχόμενη παρέμβαση.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις θα ενημερώσει διάφορους φορείς για τα αποτελέσματα της έρευνας και θα διοργανώσει συζητήσεις σε γυμνάσια – λύκεια, σε κέντρα νεότητας αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια.

Ομιλητές ήταν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας:

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024