ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Χορηγία του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις στους μικρούς πρωτεύσαντες στο διαγωνισμό Robotex 2018

October 22, 2018

Για ακόμα μια φορά το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, μέσω  του Τμήματος  Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, αποδεικνύει  έμπρακτα την στήριξη του στην τοπική κοινωνία της Πάφου και στις εκπαιδευτικές του δομές.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Πληροφορικής, στα πλαίσια των προσπαθειών του για ενίσχυση της εκμάθησης και της προώθησης νέων τεχνολογιών Πληροφορικής, προέβη σε οικονομική ενίσχυση  ύψους 2200 Ευρώ του Εκπαιδευτικού Κέντρου Υπολογιστών Σαλώμη Ευριπίδου και  των μικρών «εφευρετών» της πόλης μας που πρώτευσαν στο Παγκύπριο  Διαγωνισμό Robotex 2018, που οργανώνεται στα πρότυπα του Παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex International.

Η ομάδα “Super Robots” πήρε την 1η θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό Lego WeDo Robotex κατασκευάζοντας μια πρωτότυπη κατασκευή ρομπότ με βάση το θέμα «Τα Ρομπότ στην Κύπρο σε 100 Χρόνια». Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Παπαμιχαήλ Παναγιώτη, Πολυβίου Κυριάκο, Αργυρού Μιχάλη, Νικολαΐδη Ραφαήλ, Ζήνωνος Ζήνωνα όλοι μαθητές Δημοτικού Α’-Γ’ τάξης. Αυτόματα εξασφάλισε και το δικαίωμα να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Robotex 2018 που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν κατά την περίοδο 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2018, όπου και θα εκπροσωπήσουν τη Κύπρο.

Με την οικονομική ενίσχυση του, το Πανεπιστήμιο  της πόλης μας, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς αυτούς «εφευρέτες» και μελλοντικούς επιστήμονες να συμμετέχουν σε διαγωνισμό παγκόσμιου επιπέδου. Τα οφέλη που εξάγονται  από τέτοιες αποστολές, τόσο για την Πόλη και τη Χώρα μας αλλά προπαντός για τους συμμετέχοντες μαθητές είναι τεράστια.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024