ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

March 28, 2023

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, τιμάει  με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό. Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Παναγίας, ο απανταχού Ελληνισμός ανακαλεί στη μνήμη τον άθλο εκείνου του επικού αγώνα και αναβαπτίζεται με τα μηνύματα της εθνικής παλιγγενεσίας.

Εδραιωμένη στις αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, η ελληνική επανάσταση αποτελεί καθοριστικό σταθμό στην πορεία της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων ακολούθησε μια πνευματική αναγέννηση. Από τα μέσα του 18ου αιώνα τα ελληνικά γράμματα αναπτύσσονταν στην ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας μέχρι και την κεντρική Ευρώπη.

Η Επανάσταση του 1821 ανέδειξε τις αρετές του Γένους και σημάδεψε την πορεία του Έθνους. Άντρες και γυναίκες, επώνυμοι και ανώνυμοι, από όλες τις κοινωνικές ομάδες, με πενιχρά υλικά μέσα αλλά με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και ψυχικό σθένος, ανέλαβαν αγώνα απελευθέρωσης σε στεριά και θάλασσα. Με απαράμιλλη πατριωτική αφοσίωση και αυταπάρνηση, αψηφούσαν και το θάνατο ακόμα. Προμετωπίδα της Επανάστασης έγινε η φράση «ελευθερία ή θάνατος».

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, στα πλαίσια των εορτασμών της Εθνικής επετείου 1821, συμμετείχε στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου με κορωνίδα αυτών της μαθητικής και φοιτητικής Παρέλασης του Σαββάτου επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή. Οι φοιτητές/τριές μας συνέδραμαν στα μέγιστα στις εθνικές εκδηλώσεις αλλά κυρίως με τη συμμετοχή τους στη φετινή εθνική παρέλαση. Ως Υπηρεσία Σπουδών, Φοιτητικής Μέριμνας και Υποστήριξης Διεθνών φοιτητών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο των φοιτητών (ΕΦΟΠΑΝ), όλους τους φοιτητές και φοιτήτριές μας αλλά και το συνάδελφο, κύριο Χρήστο Σωφρονίου, Υπεύθυνος λειτουργός του αθλητικού μας κέντρου, για τις πρόβες που προηγήθηκαν αλλά και για την άψογη συνεργασία μας.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024