ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή του Καθ. Στ. Περράκη στο 3ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής για τα «Σύνορα»

October 14, 2021

Συμμετοχή του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Καθηγητή Στ. Περράκη στο 3ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής για τα «Σύνορα».
Ρόδος-Καστελλόριζο 11-13 Σεπτεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο, 11-13 Σεπτεμβρίου 2021, το 3ο Συμπόσιο για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Το Συμπόσιο, με θέμα «Σύνορα: Διεθνείς, Ευρωπαϊκές και εθνικές διαστάσεις» στο οποίο μετείχαν 60 ακαδημαϊκοί και άλλοι διεθνολόγοι, διεξήχθη υβριδικά και οι συζητήσεις για τις Διεθνείς Ευρωπαϊκές και Εθνικές διαστάσεις των συνόρων, μέσω των εισηγήσεων/παρεμβάσεων 50 περίπου από τους συμμετέχοντες υπήρξαν εξαιρετικά σημαντικές. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη σύγχρονη έννοια των ευρωπαϊκών συνόρων. Ξεχωριστή στιγμή του Συμποσίου αποτέλεσε η συμβολική επίσκεψη των συνέδρων στο Καστελλόριζο την ημέρα επετείου απελευθέρωσης του νησιού (13 Σεπτεμβρίου) κατά την οποία ο Καθηγητής Στέλιος Περράκης, ως Πρόεδρος της Εταιρείας, κατέθεσε στεφάνι στη σχετική τελετή, παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου  και του Α/ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρου, ενώ του επιδόθηκε τιμητική πλακέτα από το Δήμο Μεγίστης για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στο νησί.

Στο Καστελλόριζο παρουσιάστηκε (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μεγίστης) και η τελευταία έκδοση της Εταιρίας «Διεθνές Δίκαιο και Διεθνής Πολιτική στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (Επιμέλεια Στ. Περράκη, Εκδόσεις Ι. Σιδέρη 2021)», Πρακτικά του 2ου Συμποσίου Ρόδου – Καστελόριζου 2018.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024