ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο 1ο Διεθνές Συνέδριο INTOCUS που διοργανώθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

March 21, 2024

Το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος συμμετείχε στις εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου INTOCUS που διοργανώθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 8η και 9η Μαρτίου, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στην βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και τον μετασχηματισμό των τομέων του τουρισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας της η απόφοιτη του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, κα. Φωτεινή Αγγελίδου. Η κα. Αγγελίδου, που ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών τον Ιανουάριου του 2024, διερεύνησε κατά την εκπόνηση της διπλωματικής της διατριβής την αποτελεσματικότητα των προωθητικών ενεργειών των ξενοδοχειακών ομίλων στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των τουριστικών προορισμών.

 Στο ίδιο πάνελ παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα θέματα που πραγματεύονταν τον μετασχηματισμό και τη βιωσιμότητα των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής υφασμάτων αλλά και τις πολιτικές για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καλύπτοντας περιπτώσεις διαφορετικών προορισμών της Ελλάδας και της Αυστραλίας. Την ενότητα συντόνιζε η Δρ. Ειρήνη Βλάσση,  συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Το συνέδριο άνοιξαν ο καθηγητής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής  Καθ. Πάρις Τσάρτα, η Καθηγήτρια Maria Gravari -Barbas και η Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθ. Μαρία Νικολαΐδη. Το συνέδριο έκλεισε ο Καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, με το εργασήριο “Publishing innovative research in top ranking journals and get recognized interna- tionally.” 

Το λινκ του συνεδρίου https://www.tourismheritage.hua.gr/intocus/

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024