ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Προσκυνηματική- εκπαιδευτική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

February 13, 2018

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο «Leda Travel Πάφου», διοργάνωσαν προσκυνηματική- εκπαιδευτική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από τις 15 έως τις 20 Ιανουαρίου 2018. Στην εκδρομή συμμετείχαν μεταπτυχιακοί σπουδαστές και Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Νεάπολις, με υπεύθυνους τον Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογικών Σπουδών, Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ, κ. Γεώργιο Μαρτζέλο και την Επιστημονική συνεργάτιδα του Προγράμματος κα. Αφροδίτη Κουτρουμπέλη. Συνοδοιπόρος στο προσκύνημα ήταν ο εξαίρετος ξεναγός-θεολόγος κ. Ανδρέας Γεωργίου.

Κατά την εξαήμερη παραμονή μας στους Αγίους Τόπους πήραμε την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, ο οποίος μας δέχθηκε στην επίσημη αίθουσα του Πατριαρχείου.

Κατά την προσφώνησή του ο Μακαριώτατος μας καλωσόρισε στην Αγία Γη και έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο. Στην αντιφώνησή του ο Διευθυντής του Προγράμματος κ. Μαρτζέλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τον χρόνο που διέθεσε, προκειμένου να μας δεχτεί, παρά την επείγουσα προγραμματισμένη μετάβασή του στη Ναζαρέτ. Mετέφερε στον Μακαριώτατο την διάθεση τόσο της διοίκησης του Πανεπιστημίου όσο και των Ακαδημαϊκών να συνεισφέρουν όπου μπορούν στις ανάγκες του Πατριαρχείου. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε από την πλευρά του και προσέφερε στους μεν Ακαδημαϊκούς που συνόδευαν το γκρούπ αλλά και στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου από έναν χρυσόδετο τόμο σχετικό με την Εκκλησιαστική Ιστορία των Ιεροσολύμων, στους δε Μεταπτυχιακούς σπουδαστές την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.

Η ξενάγηση που ξεκίνησε από το Ναό της Αναστάσεως περιελάμβανε όλα τα προσκυνήματα που βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ, την Βηθλεέμ, την Ιεριχώ, την έρημο της Ιουδαίας και της Γαλιλαίας, την Τιβεριάδα, και τον Ιορδάνη. Είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να παρακολουθήσουμε την τελετή του Αγιασμού  (σύμφωνα με το Βυζαντινό ημερολόγιο) και να «βαπτισθούμε» την παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, στο σημείο όπου βαπτίσθηκε ο Χριστός, στον Ιορδάνη ποταμό.

Το προσκύνημά μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδδα.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024