ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Βράβευση του Καθηγητού του Πανεπιστημίου Νεάπολις Κωνστ. ΓΕ. Αθανασόπουλου

May 11, 2018

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο των 12 Αστέρων» (PRIX EUROPÉEN DES 12 ÉTOILES) απενεμήθη την 3η Μαΐου 2018 στις Βρυξέλλες στον Καθηγητή/Πρόεδρο της Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ, Πάφου, Κωνσταντίνο ΓΕ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ.

Την πρόταση απονομής υπογράφουν 35 Προσωπικότητες Στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Εθνικών Αντιπροσωπειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του ΝΑΤΟ, Αντιπροσωπειών των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου στις Βρυξέλλες, των Ηνωμένων Εθνών, Καθηγητές Βελγικών, Βρετανικών και Γερμανικών Πανεπιστημίων, Σύμβουλοι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ.ά.

Στο σχετικό Πρακτικό Βράβευσης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Εκτιμά ιδιαιτέρως την από τριακονταπενταετίας, αφιλοκερδή οργάνωση Επιστημονικών Ημερίδων, με τη συμμετοχή ιδίως Ελλήνων και Κυπρίων Επιστημόνων και Φοιτητών από διάφορα Πανεπιστήμια και Σχολές στις Έδρες των Ευρωπαϊκών Οργάνων (Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στρασβούργο), άλλων Διεθνών Οργάνων, όπως το ΝΑΤΟ, Ο.Ο.Σ.Α. και Διπλωματικών Αντιπροσωπειών.

Αξιολογεί ότι η προσφορά στην Επιστημονική και Πανεπιστημιακή Κοινότητα του συνολικού έργου του Καθηγητού Κωνσταντίνου ΓΕ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της, αποτελούν έργο ζωής, άξιο Επιστημονικής και Κοινωνικής αναγνωρίσεως, ιδιαιτέρως με την ευκαιρία της 52ης Επιστημονικής Συνάντησης Νέων Ελλήνων Επιστημόνων και Φοιτητών και Στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες 1-4 Μαΐου 2018, στην οποία συμμετέχουν 40 και πλέον Επιστήμονες και Προ/Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Σχολών από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες Χώρες».

Το Βραβείο απονεμήθηκε ως έκφραση της αναγνώρισης, ευαρέσκειας, εκτίμησης και σεβασμού στο εν γένει έργο του Καθηγητού Κωνσταντίνου ΓΕ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ «για την εμπνευσμένη, αξιόλογη και καινοτόμο πρωτοβουλία οργάνωσης Επιστημονικών Ημερίδων/Συναντήσεων Επιστημόνων και Φοιτητών με Στελέχη των Ευρωπαϊκών Οργάνων και Διεθνών Οργανισμών στις Έδρες τους, με ευφήμους επαίνους και συγχαρητήρια εις ένδειξη διακεκριμένης τιμής και αναγνώρισης».

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024