ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

PROMOTING CULTURAL HERITAGE AS A GENERATOR OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT

December 15, 2015

Την 3η Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του διεθνούς προγράμματος InHeriT: Προαγωγή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Πηγή Βιώσιμης Ανάπτυξης στα γραφεία του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Αθήνα. Το InHeriT είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων ERASMUS+ υπό την εποπτεία του ΙΚΥ και το συντονισμό της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Συγκεκριμένα, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Business School του Middlesex University, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Neapolis της Πάφου, του Μανιατακείου Ιδρύματος, του Ιδρύματος Flaminia από τη Ραβέννα της Ιταλίας και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του Δήμου Χανίων.

Το InHeriT είναι ένα τριετές διεθνές διεπιστημονικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην προαγωγή της ιδέας ότι η πολιτιστική κληρονομιά γενικά και η αρχιτεκτονική κληρονομιά ιδιαίτερα, εμπεριέχει μια κρίσιμη οικονομική αξία που θα μπορούσε να προσφέρει δυναμικά στη βιώσιμη περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.  Οι στόχοι του προγράμματος θα επιτευχθούν με άξονα μια σειρά δράσεων που, περιληπτικά, περιλαμβάνουν:

Τη δημιουργία μιας διαδραστικής ψηφιακής πλατφόρμας διάδοσης σχετικών γνώσεων και ενημερωτικού υλικού.

Την τεκμηρίωση και ανάλυση σχετικών πρότυπων διεθνών πρακτικών.

Την ανάπτυξη ανάλογου εκπαιδευτικού υλικού με αντικείμενο την πολιτιστική κληρονομιά και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

Τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων και ανοικτών στο ευρύτερο κοινό δράσεων ενημέρωσης και επιμόρφωσης ως προς τα παραπάνω.

LP            Technical University of Crete

PP1          University of Athens

PP2          Middlesex University

PP3          Fondazione Flaminia

PP4          Maniatakeion Foundation

PP5          KEPPEDIH-KAM

PP6          Neapolis University in Cyprus

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024