ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής

September 16, 2021

Στις 31 Αυγούστου 2021 το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής προχώρησαν στη σύναψη Μνημονίου αμοιβαίας συνεργασίας.

To Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στοχεύει στη διάσωση και προβολή του άυλου πολιτισμού της Κύπρου και ειδικότερα του γαστρονομικού πολιτισμού. Υπό το πρίσμα αυτό μέσω του εικονικού μουσείου που έχει δημιουργηθεί, μεταφέρεται η γνώση και παρουσιάζονται ιστορικά και διαχρονικά στοιχεία για τα είδη τροφίμων, τον τρόπο διατροφής του κυπριακού πληθυσμού, τα εργαλεία και μέσα παραγωγής, παρασκευής, μεταποίησης και εμπορίου των εδώδιμων αγαθών που παρήγαγε και συνεχίζει να παράγει η Κύπρος.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας επικυρώνει την συμμετοχή του Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στο Ευρωπαϊκό Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας», για σκοπούς τοποθέτησης φοιτητών/τριών στην αγορά εργασίας και προωθεί δράσεις, οι οποίες ενισχύουν τους συνδέσμους και συνέργειες μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου καλωσορίζει στο ευρύ δίκτυο των συνεργαζόμενων οργανισμών και επιχειρήσεών του το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στοχεύοντας σταθερά στην ακαδημαϊκή αριστεία, στην ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς και στην υποστήριξη της φοιτητικής του κοινότητας του για επιτυχή είσοδο και εξοικείωση με την αγορά εργασίας καθώς και στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς του μέσω συνεργασιών με επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

LATEST NEWS

Στις 14/10/2021 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (04/10) και Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10), το Συμβουλευτικό Κέντρο Ψυχικών Υπηρεσιών (ΣΚΕΨΥ) και ο Όμιλος Φοιτητών...

October 19, 2021

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν οι  εργασίες της διήμερης  Α’ Επιστημονικής Συνάντησης Υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταπτυχιακών  Φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του...

October 18, 2021

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.