ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
athinodorou beton neapolis university pafos nup civil engineering

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με «Αθηνοδώρου Μπετόν Λτδ»

February 16, 2022

Tο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος έχοντας στόχο την ακαδημαϊκή αριστεία, με έμφαση στην ανταπόκριση των προγραμμάτων σπουδών του στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας, διευρύνει το δίκτυο συνεργασιών του, υποδέχοντας, αυτήν την φορά, την εταιρεία «Αθηνοδώρου Μπετόν Ltd».

Η Συμφωνία Συνεργασίας υπεγράφη στις 27 Ιανουαρίου 2022 εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις, από τον Δρ. Γιάννη Μπέλλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Δομικού Σχεδιασμού και Κατασκευαστικής Τεχνολογίας, Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και εκ μέρους της εταιρείας «Αθηνοδώρου Μπετόν Ltd», από την κα Όλγα Αθηνοδώρου, Διευθυντικού Στελέχους.

Η εταιρεία «Αθηνοδώρου Μπετόν Ltd» είναι διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο σκυρόδεμα και τη διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος από το 1987. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την παράδοση έτοιμου σκυροδέματος με ενεργά 3 εργοστάσια παρτίδας και 5 συνολικές γραμμές παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας δεν περιορίζονται μόνο σε εμπορικούς τομείς αλλά επεκτείνονται και στη διατήρηση και βελτίωση του περιβάλλοντος.

Σε γενικές γραμμές, η Συμφωνία Συνεργασίας καθορίζει την οργάνωση προγραμματισμένων επισκέψεων στις υποδομές του εργοστασίου στο πλαίσιο των μαθημάτων που αφορούν κανονιστικές διατάξεις και πρακτικές του κανονισμού τεχνολογίας σκυροδέματος. Επιπλέον, η συνεργασία προβλέπει τη διοργάνωση, από κοινού, σεμιναρίων που θα απευθύνονται προς τον επαγγελματικό και φοιτητικό κόσμο για εκπαίδευση σε θέματα σχετικά με την επιστήμη της τεχνολογίας σκυροδέματος. Καθοριστικό παράγοντα στη συνεργασία αποτελεί η συνεισφορά του κ. Άνθου Ιωάννου, επισκέπτη Λέκτορα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, ο οποίος θα προΐσταται της ετοιμασίας προτάσεων με σκοπό τη διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων για, από κοινού, διερεύνηση σε θέματα σχετικά με την επιστήμη της τεχνολογίας σκυροδέματος και ως εκ τούτου στη διερεύνηση νέων τύπων τσιμεντούχων σκυροδεμάτων υψηλής και υπερύψηλης αντοχής αλλά και σκυροδεμάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

Πέραν των αναφερθέντων, η συνεργασία των δύο μερών, αφορά και την συμμετοχή της εταιρείας στο Ευρωπαϊκό Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», το οποίο χρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε., για σκοπούς τοποθέτησης φοιτητών με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Αναμφισβήτητα, η Συμφωνία Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και της εταιρείας «Αθηνοδώρου Μπετόν Ltd» αποτελεί το πρώτο βήμα προώθησης έργων τα οποία συνάδουν με το όραμα και το σκοπό των δύο φορέων και δρουν παραγωγικά και με μετρήσιμα αποτελέσματα στους τομείς της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας προς όφελος της κοινωνίας.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024