ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Skypemeeting of InHERiT and the ERASMUS+ adult education project titled “Promoting Cultural Heritage as a Generator of Sustainable Development”

February 1, 2016

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη του προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων ERASMUS+ InHERiT πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2016 στα γραφεία του Ιδρύματος Μανιατάκη στην Αθήνα. Η συνάντηση οργανώθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης και είχε ως αντικείμενο την τελική προετοιμασία της δημόσιας ανακοίνωσης της πρώτης επικείμενης διπλής εκπαιδευτικής δράσης του προγράμματος με τίτλο «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως Οικονομική Αξία: οικονομικά οφέλη, κοινωνικές ευκαιρίες και προκλήσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 11 με 15 Μαΐου 2016. Περιλαμβάνει ένα διεθνές διεπιστημονικό σεμινάριο με σειρά διαλέξεων και συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας και ένα παράλληλο εφαρμοσμένο εργαστήριο για φοιτητές και νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τόσο των υπεύθυνων της δράσης, συγκεκριμένα του Τμ. Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και του Ιδρύματος Μανιατάκη, όσο και των υπολοίπων εταίρων του InHERiT, καθώς και άλλων σχετικών φορέων και θεσμών, ορίστηκε να στελεχώσει την Επιστημονική και την Οργανωτική Επιτροπή του σεμιναρίου ενώ η οργάνωση του εργαστηρίου ανατέθηκε στις Αρχιτεκτονικές Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Πάφου.

Ο Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Mario Aymerich, διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενώ η λίστα των Προσκεκλημένων περιλαμβάνει το Δρ. Graham Bell, το Δρ. Guy Clausse και τις Δρ. Κατερίνα Δασκαλάκη, Δρ. Maria Grazia και Δρ. Λίνα Μενδώνη.

Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

  • Ορισμός της οικονομικής αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και συσχετισμός της με ζητήματα αστικής αναβάθμισης, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, τουρισμού και τοπικής ανάπτυξης.
  • Διαχείριση και υποστήριξη του πολιτιστικού αποθέματος και δυναμικού με άξονα την ανάδειξη και υπέρβαση των σχετικών αντιφάσεων.
  • Επενδυτικές διαστάσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και αναφορικά με συγκεκριμένα παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία.

Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής αναρτήθηκε στις σελίδες  https://www.facebook.com/Inherit.erasmus.plus/  και  http://www.arch.tuc.gr/news/20160218_Cult-herit.pdf  καθώς και σε άλλες διεθνείς πλατφόρμες ενημέρωσης.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024