ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗ.ΣΥ Πάφου διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Εναλλακτικές Επενδύσεις: από τη θεωρία στην πράξη, η περίπτωση της Κύπρου»

November 1, 2019

Μέσα στα πλαίσια της πολύπλευρης δράσης της η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗ.ΣΥ Πάφου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 29/10/2019, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, διάλεξη με θέμα «Εναλλακτικές Επενδύσεις: από τη θεωρία στην πράξη, η περίπτωση της Κύπρου».

Αυτή ήταν η δεύτερη διάλεξη που διοργανώνει η Ο.Ν.Ε ΔΗ.ΣΥ Πάφου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της οργάνωσης με τη γενική επωνυμία «Think outside the Box».

Κύριοι ομιλητές ήταν η κυρία Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ο κύριος Μάριος Δημητριάδης, Διευθυντής της εταιρείας M.D Mindset Capital και τέως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και ο Δρ. Παναγιώτης Ανδρέου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με το έργο και το ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ως η κατ’ εξοχή αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της σταθερής ανάπτυξης και τόνωσης των επενδύσεων στην Κύπρο, τις ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η κυπριακή Κεφαλαιαγορά γενικά και η Πάφος ειδικά σε σχέση με την προσέλκυση Εναλλακτικών Επενδυτικών Οργανισμών, ενώ εκτενής ανάλυση έγινε αναφορικά με την έννοια του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού και σε ποιο βαθμό εμφανίζεται το εν λόγω πρόβλημα σήμερα στην Κύπρο.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επαρχιακός Γραμματέας της Ο.Ν.Ε ΔΗ.ΣΥ Πάφου κύριος Γιώργος Φ. Πίτρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, κύριος Γιώργος Λεπτός.

Τον συντονισμό της διάλεξης ανέλαβε ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Δρ. Ανδρέας Μολέσκης.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024