ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Διημερίδα για τη νεανική ανεργία και την αντιμετώπιση της

October 31, 2022

Στο ορόσημο των 4 χρόνων υλοποίησης του ερευνητικού έργου YOUTHShare, διοργανώνεται  διημερίδα με θέμα τη νεανική ανεργία και την αντιμετώπιση της, η οποία  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αλλά θα είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα:

 

  • Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, διάφοροι προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο για την Νεανική Απασχόληση του ΕΟΧ και της Νορβηγίας.

 

  • Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση επιστημονικών εργασιών από πανεπιστημιακούς, ερευνητές και επαγγελματίες. Ακολούθως, θα προβληθεί σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ “NEET” το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου YOUTHShare και ακολουθεί την πορεία νέων, ωφελούμενων του έργου.

 

Το έργο YOUTHShare, με χρηματοδότηση από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των Χορηγιών του ΕΟΧ και της Νορβηγίας για τη Νεανική Απασχόληση, ερευνά τις διαστάσεις της νεανικής ανεργίας στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της Μεσογείου και ελέγχει τον αντίκτυπο των εφαρμοζόμενων πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα εφαρμόζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα επανενεργοποίησης ανέργων νέων εντός της αγοράς εργασίας.

 

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Στέλιος Γκιάλης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συμμετέχει στο έργο YOUTHShare υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Ιωάννη Πισσούριου.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024