Close

Η ζωή στη Πανεπιστημιούπολη

Η φοιτητική ζωή είναι ένα βίωμα μοναδικών εμπειριών που απολαμβάνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στον χώρο του ενθαρρύνει αυτή τη φιλοσοφία με τη συγκρότηση μιας ποικιλόμορφης, πολύγλωσσης, πολυπολιτισμικής πανεπιστημιακής κοινότητας, η οποία σέβεται τη διαφορετικότητα και ενισχύει τον πλουραλισμό και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Η τοποθεσία της Πανεπιστημιούπολης, οι εγκαταστάσεις και υπηρεσίες της συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για την ενθάρρυνση της γνώσης, της εργασίας και της φοιτητικής ζωής, επιτρέποντας σε κάθε φοιτητή να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

 

Images of the University Campus

Διαμονή

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει υψηλής ποιότητας στέγαση εντός της Πανεπιστημιούπολης. Τα φοιτητικά δωμάτια είναι πλήρως επιπλωμένα, ευρύχωρα, ευάερα και καλοφωτισμένα και διαθέτουν μπάνιο καθώς και μπαλκόνι με θέα προς τη θάλασσα ή προς τους εσωτερικούς κήπους. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα δωμάτια και επικοινωνία με όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Σίτιση

Στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου σερβίρονται καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας φαγητά της κυπριακής και ευρύτερης μεσογειακής κουζίνας. Ο χώρος του εστιατορίου είναι διαμορφωμένος και κατάλληλα εξοπλισμένος για να λειτουργεί και ως καφετέρια και για να φιλοξενεί ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

 

 

Image of the facilities in the University Campus

Με δεδομένη την αμφίδρομη σχέση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις προάγει τον αθλητισμό. Η Πανεπιστημιούπολη διαθέτει γυμναστήριο, εξωτερική πισίνα, σάουνα, όργανα γυμναστικής, αποδυτήρια και μοντέρνα γήπεδα αντισφαίρισης. Το γυμναστήριο παρέχει τα ακόλουθα προγράμματα:

– Crossfit Cross fit workouts (Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που στηρίζεται στη συνεχή εναλλαγή λειτουργικών ασκήσεών (όπως τρέξιμο, άλματα, έλξεις, ημικαθίσματα, ωθήσεις, κινήσεις ζετέ και αρασέ) που εκτελούνται σε υψηλή ένταση.)

– Functional workouts – Λειτουργική προπόνηση (Η λειτουργική προπόνηση είναι ένα είδος εκγύμνασης το οποίο μπορεί να σας προσφέρει ευλυγισία και σταθερότητα βοηθώντας σας σημαντικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ο κύριος στόχος της λειτουργικής προπόνησης είναι να ενισχύσει την απόδοση των κινήσεων επηρεάζοντας ολόκληρο το νευρομυϊκό σύστημα.)

 FatBurning workouts – Κάψιμο λίπους  (διαλειμματική προπόνηση που περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις σε συνδυασμό με ασκήσεις  μυϊκής ενδυνάμωσης και έχει ως αποτέλεσμα ένα δυνατό και καλίγραμμο σώμα,)

 Performance for athletes – Προπόνηση για αθλητές  (είναι ένα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που απευθύνεται στους φοιτητές μας οι οποίοι είναι αθλητές και έχει ως στόχο να βελτιώσει ξεχωριστά πολλά διαφορετικά κομμάτια όπως τεχνική, ταχυδύναμη, αντοχή, εκρηκτικότητα, ταχύτητα σκέψης, αποτελεσματικότητα & ψυχολογία.)

 CoreAbs workoutsΠρόγραμμα κοιλιακών ραχιαίων (πρόγραμμα που περιλαμβάνει  βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Οι μύες του κορμού παίζουν σημαντικό ρόλο στις κινήσεις και στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης).

 

 

 

Φοιτητικοί Όμιλοι

Με τη δημιουργία αθλητικών ομίλων οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολλές πανεπιστημιακές αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες αλλά και σε άλλες που διοργανώνουν οι διάφοροι δήμοι της Επαρχίας Πάφου, όπως είναι οι διεθνείς αγώνες beach volley του Δήμου Γεροσκήπου, ο μαραθώνιος του Ακάμα, οι ποδηλατοδρομίες των Κουκλιών και οι ερασιτεχνικοί αγώνες κολύμβησης και αντισφαίρισης της Πάφου. Ο ΄Ομιλος Ορειβασίας και Αναρρίχησης διοργανώνει διαδρομές αναρρίχησης, ορειβασίας και πεζοπορίας. Φοιτητές του Νεάπολις συμμετέχουν επίσης σε κέντρα καταδύσεων που εξερευνούν τις ακτές της Πάφου, την περιοχή του Ακάμα και την πλούσια θαλάσσια ζωή. Επιπλέον ο Θεατρικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος σκοπεύει να επιτύχει συνδυασμό της ακαδημαϊκής διδασκαλίας και των Καλών Τεχνών.

Οι δραστηριότητες αυτού του Ομίλου περιλαμβάνουν συνεργασίες με θεατρικούς και μουσικοχορευτικούς συλλόγους και οργανισμούς για τη διεξαγωγή μαθημάτων θεάτρου, μουσικής και χορού, όπως και για τη διοργάνωση χορευτικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου. Ο ΄Ομιλος Κοινωνικού Προβληματισμού στηρίζει, προβάλλει και ενισχύει έμπρακτα το δημιουργικό έργο κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου και ενεργού φοιτητή. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις παροτρύνει τους φοιτητές να εμπλακούν αυτόβουλα στη δημιουργία επιπρόσθετων ομίλων που να επιτρέπουν σε όλους τους φοιτητές να αναπτύξουν και να εκδηλώσουν τα ιδιαίτερα προσωπικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

 

 

Φοιτητική Ένωση και Σύλλογος

Βασικοί στόχοι και των δύο φοιτητικών οργανώσεων είναι η αντιπροσώπευσή τους σε ένα κοινό φοιτητικό όργανο, η διαφύλαξη και προβολή της ταυτότητας των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο και στην ευρύτερη κοινωνία, η κοινωνικοπολιτική τους ανάπτυξη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους καθώς και η προώθηση και επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων. Οι φοιτητικές οργανώσεις του Πανεπιστημίου προωθούν τις διάφορες φοιτητικές δραστηριότητες και καλλιεργούν σχέσεις φιλίας, σεβασμού, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ φοιτητών διαφορετικών εθνοτήτων, πολιτισμών, ιδεολογιών, απόψεων και ενδιαφερόντων.