ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ελένη Χατζηνικολάου

Θέση

Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Η Ελένη Χατζηνικολάου είναι Αρχιτέκτων, διπλωματούχος (MA in Architecture) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1974-1979), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, (MSc in Advanced Architectural Studies) στην Bartlett School of Architecture and Planning, University College London (1980-1981).
Η τελική εργασία (thesis) την οποία εκπόνησε στο μεταπτυχιακό, η οποία έτυχε διάκρισης (distinction) είχε θέμα: ‘Ethnicity and Space. Sociο/Spatial analysis in thirteen Cypriot villages’.
Την περίοδο των μεταπτυχιακών σπουδών της στο Λονδίνο συμμετείχε στη Συντακτική Επιτροπή του Αρχιτεκτονικού περιοδικού 9H, στα τεύχη Νο 3 1982, Νο 4 1982, Νο 5 1983.
Από το ακαδημαϊκό έτος (2014 -2015) μέχρι σήμερα, διδάσκει ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Σχολής Αρχιτεκτονικής Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Πάφος.
Διετέλεσε στέλεχος της Επιτελικής Ομάδας του Οργανισμού εκπόνησης και διεκδίκησης του Φακέλου Υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων «Athens 96», με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης Αρχιτέκτονα καθ. Γιώργο Κανδύλη (1987-1990).
Στα πλαίσια του πιο πάνω συμμετείχε στην ομάδα παράδοσης του Φακέλου Υποψηφιότητας στη Λωζάνη, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως και στην Ομάδα Υποστήριξης της διεκδίκησης ‘Athens ‘96’ στο Τόκυο.
Συμμετείχε επίσης στην ομάδα του Φακέλου Υποψηφιότητας για τους Ο.Α. ‘Αθήνα 2004’, όπου ήταν υπεύθυνη στα θέματα που αφορούσαν το Ολυμπιακό Χωριό (Olympic Village), το Κέντρο Τύπου, (Main Press Centre) και το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (International Broadcasting Centre).
Έχει μεγάλη εμπειρία σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αρχιτεκτονικών projects διαφορετικών κλιμάκων όπως και κατευθύνσεων (1983 μέχρι σήμερα).
Πολλά από τα υλοποιημένα έργα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα αρχιτεκτονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις, με τελευταία στο Κυπριακό περίπτερο της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία (Biennale Architectura 2018).
Το Αρχιτεκτονικό της έργο έχει βραβευθεί από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ελλάδας.