ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ευανθία Καρδούλια

Θέση

Λέκτορας Τουριστικού Δικαίου

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

H Δρ. Ευανθία Καρδούλια είναι Λέκτορας στη Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Συντονίστρια στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Τουριστικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012. Όσον αφορά στην επαγγελματική της εμπειρία, έχει εργαστεί ως νομική σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. και ως δικηγόρος σε δικηγορικές εταιρείες στην Αθήνα και στο τμήμα τουριστικού δικαίου μίας δικηγορικής εταιρείας στο Παρίσι. Eπιπροσθέτως, έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και ειδικότερα στη Μονάδα για τα δικαιώματα των επιβατών της Γενικής  Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα νομικά περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, ιδίως για ζητήματα που άπτονται του δικαίου του τουρισμού, του δικαίου προστασίας του καταναλωτή και του αεροπορικού δικαίου.

Μιλάει άριστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.