ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ευανθία Καρδούλια

Θέση

Λέκτορας Τουριστικού Δικαίου

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

H Δρ. Ευανθία Καρδούλια είναι Λέκτορας Τουριστικού Δικαίου στη Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Τουριστικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Δρ. Ευανθία Καρδούλια είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012 (σε αναστολή από το έτος 2022). Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως διδάσκουσα με βάση το Π.Δ. 407/80, στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης, έχει εργαστεί ως νομική σύμβουλος εταιρειών και ως δικηγόρος σε δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και στο τμήμα τουριστικού δικαίου ενός δικηγορικού γραφείου στο Παρίσι. Eπιπροσθέτως, έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα νομικά περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, ιδίως για ζητήματα που άπτονται του δικαίου του τουρισμού, του δικαίου προστασίας του καταναλωτή και του αεροπορικού δικαίου. Μιλάει άριστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά