ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Γεώργιος Μαρής

Θέση

Επιστημονικός συνεργάτης στην Πολιτική Οικονομία Διεθνών Σχέσεων

Scholars
Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Ο Γεώργιος Μαρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Αιγαίου με κύριο αντικείμενο την Πολιτική Οικονομία των Διεθνών Σχέσεων. Διετέλεσε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία και Διακυβέρνηση, Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κέντρο Διεθνών Σπουδών (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), και Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Πολιτικών Επιστημών και στο Τμήμα Οικονομικών (Πανεπιστήμιο Κύπρου). Η ακαδημαϊκή του έρευνα επικεντρώνεται στην Πολιτική Επιστήμη, τις Ευρωπαϊκές Σπουδές, τις Διεθνείς Σχέσεις, και την Διεθνή και Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία.

Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορικές έρευνες στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Έλαβε το διδακτορικό του στην Πολιτική Επιστήμη και στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με άριστα. Kατέχει επίσης Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το King’s College Λονδίνο, Μεταπτυχιακό στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στην Μεσόγειο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αθήνα).

Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος για την παροχή τεχνικής βοήθειας στις ελληνικές αρχές για την υποστήριξη, τη θέσπιση και την εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης για την μια αποτελεσματική πολιτική για τις ΜΜΕ στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατέχει επίσης πολυάριθμες υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (King’s College London) και του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY).