ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Γλυκερία Ρέππα

Θέση

Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Η Γλυκερία Ρέππα είναι Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Πάφος και συν-συντονίστρια του ΠΜΣ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Είναι κάτοχος προπτυχιακών τίτλων στην Ψυχολογία (Hons) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και στις Επιστήμες Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΕΚΠΑ. Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακούς τίτλους στις Αθλητικές Επιστήμες από το Loughborough University, στις Επιστήμες της Αγωγής από το Roehampton University – ΑΣΠAIΤΕ και στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος. Το διδακτορικό της είναι στην Εκπαιδευτική και Σχολική Αθλητική Ψυχολογία.

Έχει εξειδικευτεί στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό προσανατολισμό, στην Ψυχο-εκπαίδευση Οικογένειας, στις Διατροφικές Διαταραχές και παχυσαρκία, και στο Mindfulness/ Ενσυνειδητότητα για παιδιά και ενήλικες. Έχει αποκτήσει την κλινική της εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο.

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Ψυχοκινητικής Αγωγής στο Ε.Ε.Ι. και παρέχει ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες ιδιωτικά. Διαθέτει πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας. Έχει μακρόχρονη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνη στα επιμορφωτικά προγράμματα: «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός», « Ενσυνειδητότητα/ Mindfulness: Ανάπτυξη και διαχείριση δεξιοτήτων συναισθηματικής νοημοσύνης», “Ψυχική Υγεία και Bullying παρεμβάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης” και σε διδακτικές ενότητες του Προγράμματος «Σχολική Ψυχολογία». Έχει πλούσιο δημοσιευμένο έργο στον ελληνικό και διεθνή χώρο με αρκετές ετεροαναφορές.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής σε παιδιά και εφήβους, συναισθηματική αγωγή και αναπτυξιακή ψυχολογία, θετική ψυχολογία, ευεξία και ευημερία στο μαθητικό πληθυσμό και σε ενήλικες, συνεργασία – επικοινωνία σχολείου και οικογένειας, εναλλακτική ψυχοθεραπεία, γνωστική-συμπεριφοριστική θεραπεία.