ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σόλων Ξενόπουλος

Θέση

Καθηγητής Αρχιτεκτονικής

Κοσμήτωρ Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικων Επιστημών

Συντονιστής Πτυχίο & Δίπλωμα στην Αρχιτεκτονική και Μεταπτυχιακό στην Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Διοίκηση Αειφορίας (EIASM)

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Ο Σόλων Ξενόπουλος είναι Αρχιτέκτων, Διπλωματούχος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1966), με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Bartlett School of Architecture and Planning, University College London, με αντικείμενο την «Αρχιτεκτονική τού Κινηματογραφικού Χώρου» (1984-1986).

Καθηγητής στον Τομέα Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού της Σχολής Αρχιτεκτόνων τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1974-2010).
Διευθυντής του Τομέα Αρχιτεκτονικής Γλώσσας Επικοινωνίας και Σχεδιασμού στη Σχολή Αρχιτεκτόνων τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2002-2004).
Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (χειμερινό εξάμηνο 2008).
Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (2011-2014). Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (2012-2013).

Το 2011 τού απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από το 2009 διδάσκει στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός τού Χώρου» στην Κατεύθυνση «Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός», το μάθημα «Εννοιολογικές Προσεγγίσεις Σχεδιαστικών Προβλημάτων».

Έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό Διδακτορικών Διατριβών, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Πιο πρόσφατες :
– «Η Φωτογραφική Θεώρηση του Αστικού Τοπίου ως Συνθήκη Σύνθεσης και Ανασύστασής του» ) Διδάκτωρ : Παναγιώτης Γούλιαρης ΕΜΠ 2018 .
-«Ο Φόβος για την πόλη και η αμφίδρομη σχέση με τον Κινηματογράφο: η αστική αναγέννηση μέσα από τις ταινίες τρόμου και θρίλλερ» Διδάκτωρ : Φοίβος Καλλίτσης ΕΜΠ 2018.

Από τον Ιούνιο 2014 διδάσκει ως Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Πάφος.

Τον Ιούνιο του 2014, εξελέγη Κοσμήτορας της Σχολής.