Μεταπτυχιακό στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία διέπεται από σύγχρονη επιστημονική διάρθρωση, με βάση τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα, έτσι ώστε να διευκολύνεται ο φοιτητής στις σπουδές του και ταυτόχρονα να τυγχάνει άρτιας και ποιοτικής επιστημονικής κατάρτισης. Το Πρόγραμμα προσφέρει προοπτικές επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανέλιξης σε εκπαιδευτικούς, δημόσιους υπαλλήλους και άλλους επαγγελματίες, αλλά και την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους για εξειδικευμένη κατάρτιση και απόκτηση πρόσθετων προσόντων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/calender.png

1.5 ΧΡΟΝΙΑ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/tick.png

90 ECTS

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/communication.png

ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ή ΑΓΓΛΙΚΑ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/clock.png

ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/award.png

ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με πολλές επιλογές και ευκαιρίες. Διέπεται από μια σύγχρονη, μοντέρνα επιστημονική διάρθρωση με βάση τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα έτσι που να εξυπηρετείται ο φοιτητής στις σπουδές του και ταυτόχρονα να τυγχάνει άρτιας και ποιοτικής επιστημονικής κατάρτισης και να έχει την ευκαιρία συνδυασμού της φοίτησης με ψυχαγωγία.

Σκοπός Προγράμματος

Το Πρόγραμμα έχει σκοπό τη μεταπτυχιακή κατάρτιση και επιστημονική εξειδίκευση στην Ιστορία με στόχο την απόκτηση περισσότερων επαγγελματικών εφοδίων και την ευρύτερη κατάρτιση ατόμων με ειδικά ενδιαφέροντα στην Ιστορία. Απευθύνεται σε πτυχιούχους Φιλοσοφικών και Παιδαγωγικών Σχολών και Τμημάτων Πολιτικής Επιστήμης, Κοινωνιολογίας, Ευρωπαϊκών Σπουδών, Δημοσιογραφίας και άλλων παρεμφερών Τμημάτων και Σχολών. Στην Κατεύθυνση στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Πολιτισμού γίνονται επίσης δεκτοί απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών και αναγνωρισμένων Μουσικών Σχολών. Προσφέρει ευκαιρία επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανέλιξης σε εκπαιδευτικούς, δημόσιους υπαλλήλους και άλλους επαγγελματίες αλλά και την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους για εξειδικευμένη κατάρτιση και απόκτηση πρόσθετων προσόντων. Επιδίωξη είναι μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του ιστορικού παρελθόντος, της σημασίας και της διάχυσης του στο σύγχρονο κόσμο.

Βασικοί στόχοι

  • Η εξοικείωση με την παλαιότερη και την τρέχουσα βιβλιογραφία και η κριτική αντιμετώπιση των ιστορικών κειμένων.
  • Η απόκτηση ερευνητικής εμπειρίας και η αξιοποίηση της για περαιτέρω έρευνα και μελέτη.
  • Η εξειδικευμένη κατάρτιση σε ειδικά ιστορικά θέματα με δυνατότητα παροχής πραγματογνωμοσύνης με ανάλυση θεμάτων της τρέχουσας πραγματικότητας με επισήμανση του ιστορικού υπόβαθρού τους.

Διάρκεια Σπουδών: Η διάρκεια σπουδών είναι τρία εξάμηνα. Τα δύο πρώτα εξάμηνα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν έξι εξεταζόμενα μαθήματα ενώ το τρίτο εξάμηνο είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση διπλωματικής εργασίας υπό την επίβλεψη καθηγητή.

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική

Πιστωτικές Μονάδες: Για την ολοκλήρωση της φοίτησης απαιτούνται 90 πιστωτικές μονάδες, 60 μονάδες για 6 μαθήματα 10 πιστωτικών μονάδων και 30 μονάδες για την τελική διπλωματική εργασία (dissertation).

Διδασκαλία

Τα μαθήματα κατανέμονται σε τρία σε κάθε εξάμηνο. Για κάθε μάθημα απαιτούνται 36 ώρες διδασκαλίας. Τα μαθήματα είναι τρίωρα και προσφέρονται σε 12 εβδομάδες. Σε περιπτώσεις απουσίας τα μαθήματα συμπληρώνονται σε συνεννόηση με το διδάσκοντα.

Μέρες Διδασκαλίας κάθε Σάββατο

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Το Πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

  • Κατεύθυνση Γενικής Ιστορίας
  • Κατεύθυνση Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας
  • Κατεύθυνση Οικονομικής Ιστορίας
  • Κατεύθυνση Πολιτικής και Διπλωματικής Ιστορίας
  • Κατεύθυνση Ιστορίας του Πολιτισμού
  • Κατεύθυνση Ιστορίας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να προσδιορίζει τα προσφερόμενα μαθήματα επιλογής ανά ακαδημαϊκό έτος.

Η δομή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, ως αποτέλεσμα των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας ή/και επαναπιστοποίησης του προγράμματος.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας και ένας από τους συμβούλους εισδοχής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για καθοδήγηση και πρόσθετες πληροφορίες.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γιώργος Γεωργής

Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας

Συντονιστής του Διδακτορικού Διπλώματος Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

Ο Γιώργος Γεωργής είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, μέλος του Συμβουλίου και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Μάριος Λεωνίδα Ευρυβιάδης

Αναπληρωτής Καθηγητής στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια

Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών

Ο Μάριος Λεωνίδα Ευρυβιάδης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Είναι επίσης Senior Fellow και Director of Resources στο European Rim Policy and Investment Council, Λάρνακα.

Κατερίνα Παπαζαχαρία

Λέκτορας στην Διπλωματική Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις

Η Κατερίνα Παπαζαχαρία είναι διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας .

Κυριάκος Ιακωβίδης

Λέκτορας στην Νεότερη Ιστορία

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1984. Είναι Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις (Πάφος)- εκεί εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Πτυχίο δημοσιογραφίας (Queen Margaret University, Edinburgh). Μεταπτυχιακό στην Ιστορία (Royal Holloway)...

Αντώνης Κλάψης

Επισκέπτης Ερευνητής Διπλωματία και Διεθνής Οργάνωση

Βοηθός Συντονιστής Μεταπτυχιακού στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Εξ αποστάσεως)

Ο Αντώνης Κλάψης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το Πρόγραμμα έχει σκοπό την επιστημονική εξειδίκευση στην Ιστορία με στόχο την απόκτηση περισσότερων επαγγελματικών εφοδίων και την ευρύτερη κατάρτιση ατόμων με ειδικά ενδιαφέροντα στην Ιστορία.