ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: 14η Τελετή Αποφοίτησης

July 9, 2024

Την Τετάρτη  3 Ιουλίου 2024 το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργάνωσε στους χώρους του Coral Beach Hotel & Resort την 14η Τελετή Αποφοίτησης από ιδρύσεώς του.

Μεγάλος αριθμός αποφοίτων μαζί με μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός ακαδημαϊκού κύκλου αριστείας γνώσης και εξαίρετων επαγγελματικών προοπτικών τις οποίες προσφέρει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Την σημαντική εκδήλωση τίμησε και απηύθυνε χαιρετισμό η Έντιμη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κος Γιώργος Λεπτός και μια πληθώρα εξεχόντων καλεσμένων και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Ο κ. Λεπτός στον χαιρετισμό του ανεφέρθη στο όραμα του Ιδρυτή του Πανεπιστημίου αείμνηστου Μιχαλάκη Λεπτού, το οποίο πλέον υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στηριζόμενο στους αναπτυξιακούς στρατηγικούς του στόχους και έχοντας απονείμει πλέον των 7.885 τίτλων Πτυχιακού, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού επιπέδου και έχοντας καταξιωθεί πλέον ως ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα δημιουργίας και παροχής υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου καινοτόμου εφαρμοσμένης γνώσης, διεθνών επιτυχιών των μελών της φοιτητικής του κοινότητας και συνεισφοράς στην τοπική και εθνική ανάπτυξη.

Επίσης τόνισε την επιτυχή διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας καθώς και την διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και επαγγελματική πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών του, τα οποία διαρκώς αναβαθμίζονται και προστίθενται νέα, όπως το πτυχίο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις των τεχνολογικών αλλαγών  και αγορών του 21ου αιώνα.

Την εξαίρετη τελετή έκλεισε ο Καθ. Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης του Πανεπιστημίου,  ο οποίος ευχαρίστησε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας για την μεγάλη κοινή προσπάθεια όλων, η οποία αναδεικνύει το διεθνές αποτύπωμα  και την επιτυχή και ποιοτικά αναβαθμισμένη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτυχία ένταξης του Πανεπιστημίου στην Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια EMERGE, ως ορόσημο για την συνεχή ανάπτυξη και δυναμική ένταξη  και συνεισφορά του στον ενιαίο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία και ευόδωση στα όνειρα και τις προσδοκίες των αποφοίτων και των οικογενειών τους, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος θα είναι  πάντα το «κοινό τους σπίτι».

 

 

LATEST NEWS

Η Ευανθία Δόβα, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, συμμετέχει στο Διεθνές Θερινό Εργαστήριο...

July 18, 2024