ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος Αναδεικνύει την Τεχνητή Νοημοσύνη ως Ευκαιρία στην Εκπαίδευση

March 22, 2024
Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 – Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση με κεντρικό θέμα την «Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση: Η απειλή που μετατράπηκε σε ευκαιρία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νέο αμφιθέατρο Αμμόχωστος του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εκδήλωση που φιλοξενείται στο συγκεκριμένο, υπερσύγχρονο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.
Περισσότερα από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, φοιτητές και επαγγελματίες από διάφορους τομείς, συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον κ. Σάββα Χατζηχριστοφή, Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και Καθηγητή Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), ο οποίος μοιράστηκε  την εμπειρία και τα ερευνητικά αποτελέσματα της ομάδας του στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης  στην εκπαίδευση.
Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στη σημασία της ΤΝ ως καταλυτικού παράγοντα για την εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας την ικανότητά της να προσφέρει προσαρμοστικές και προσωποποιημένες μαθησιακές εμπειρίες. Ο κος. Χατζηχριστοφής τόνισε το τεράστιο δυναμικό της Τεχνητής Νοημοσύνης να ενισχύσει την αποδοτικότητα της μάθησης και να προσφέρει εξατομικευμένο περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες και τις μαθησιακές συνήθειες των μαθητών και φοιτητών. Επιπλέον, η δυνατότητα για αξιολογήσεις σε πραγματικό χρόνο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ανάδραση και την κατανόηση της ύλης.
Μέσα από την επιμορφωτική αυτή συνάντηση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πως η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι μόνο μια πρόκληση αλλά και μια σημαντική ευκαιρία για την αναθεώρηση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών μεθόδων. Η συζήτηση άνοιξε νέους δρόμους για την εκμάθηση, προσφέροντας νέες προοπτικές στη διδασκαλία και επισημαίνοντας τον μετασχηματισμό του ρόλου του σύγχρονου εκπαιδευτικού.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024