ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Award Ceremony for the “Engineering Awards ETEK 2015”

May 11, 2015

Στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριου Δημητριάδη, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 11 Μαΐου 2015, στο Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, στη Λευκωσία, η τελετή απονομής του Βραβείου Μηχανικής 2014. Η εκδήλωση εντασσόταν στα πλαίσια των Ημερών Μηχανικής 2015. Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου καθιέρωσε τους θεσμούς των Ημερών Μηχανικής και του Βραβείου Μηχανικής από φέτος, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη μηχανική επιστήμη και το επάγγελμα του μηχανικού, καθώς και για τους σημαντικούς ρόλους που διαδραματίζουν στη σημερινή εποχή. Ειδικότερα, η απονομή του Βραβείου Μηχανικής στοχεύει στην ανάδειξη των σύγχρονων εξελίξεων και επιτευγμάτων της μηχανικής επιστήμης και του αντίκτυπου που έχει η εφαρμογή τους στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έργο του «Προγράμματος Υποδομών και Αστικού Σχεδιασμού» που ετοιμάστηκε στα πλαίσια της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017 από την Πάφο έλαβε Εύφημο Μνεία. Η επιλογή έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις συμμετοχικές διαδικασίες που ακολουθήθηκóíαν, την αξιοποίηση της διεπιστημονικότητας και της συνθετικής διαδικασίας στον αστικό σχεδιασμό, της ποιότητας και της αειφόρας προσέγγισης του σχεδιασμού που επιτεύχθηκε.

Στην προσπάθεια αυτή των 53 εθελοντών της πόλης της Πάφου συνετέλεσε και η Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών με την συνεισφορά φοιτητών του προγράμματος αρχιτεκτονικής και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του εργαστηρίου (2011-12) οι Κλεοπάτρα Καραλέτσου, Αγγελική Σιβιτανίδου, Ευανθία Δόβα και Γιάννη Κουτσόλαμπρο, διετέλεσαν συντονιστές του εργαστηρίου καθώς και συγγραφείς και επιμελητές  των τευχών που εμπεριέχουν το συνολικό έργο του εργαστηρίου (Bidbook και Newspaper Pafos2017, 1η και 2η φάση της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017).

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024