ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αγγελική Σιβιτανίδου

Θέση

Λέκτορας Αρχιτεκτονικής

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Η Αγγελική Σιβιτανίδου (1978) είναι Λέκτορας στην Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών. Αποφοίτησε το 2001 από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Charlotte (ΗΠΑ) και είναι κάτοχος Πτυχίων Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής, καθώς και Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού. Επί του παρόντος, είναι Διδακτορική Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Kent, Canterbury, UK, και διεξάγει έρευνα για το Βιοκλιματισμό και Αειφορία της Κυπριακής Παραδοσιακής Κατοικίας.

Μέχρι το 2009, εργάστηκε σε πολυεθνικές αρχιτεκτονικές εταιρίες στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως αρχιτέκτονας και σύμβουλος αειφορίας (AIA, RIBA). Συμμετείχε σε μεγάλης εμβέλειας έργα, από βιομηχανικές εγκαταστάσεις μέχρι εκπαιδευτικά ιδρύματα, και από κατοικίες μέχρι πολυώροφα οικιστικά κτίρια. Διετέλεσε αρχηγός ομάδας της BDP για δυο αειφορικές πανεπιστημιουπόλεις στο Marzuq και Awbari της Λιβυής, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στην λίστα των επικρατέστερων έργων για το βραβείο Aga Khan το 2010. Συγχρόνως ήταν μέλος της ομάδας της BDP, η οποία κέρδισε το Α’ Βραβείο για το Masterplan του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Λεμεσό. Το 2009, ήταν σύμβουλος αειφορίας και αρχιτέκτονας (ΕΤΕΚ) της ομάδας Φεραίος & Συνεργάτες, η οποία κέρδισε το Α’ Βραβείο για το Νέο Κοινοτικό Κέντρο της Δερύνειας. Αργότερα εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στο αρχιτεκτονικό γραφείο Πολυτία- Αρμός, και ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Φρέντερικ.

Η Α. Σιβιτανίδου συμμετείχε στην ομάδα εργασίας Πάφος 2017 [“Working Group” (2010-2012)] για την οργάνωση, σύνταξη, μετάφραση και επιμέλεια κειμένων και σχεδίων, και των επιπρόσθετων υποστηρικτικών εγγράφων για την αίτηση διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ). Συμμετείχε στην ομάδα αντιπροσώπευσης και παρουσίασης της υποψηφιότητας της Πάφου, στην Επιτροπή Επιλογής ΠΠΕ20017. Ως βασική ερευνήτρια, σύγγραψε τα κείμενα και οργάνωσε την έρευνα για το ‘Πολιτιστικό Βαρόμετρο’, η κυριότερη ερευνητική μέθοδος για την αξιολόγηση και ανάπτυξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πάφος2017. Μέχρι το 2014, διετέλεσε συντονίστρια του Εργαστηρίου Εθελοντών «Αστικός Σχεδιασμός και Υποδομές» του Πάφος 2017, και ήταν μία από τους συγγραφείς των σχετικών κειμένων και σχεδίων (“Open-Air Factory”) του φακέλου της υποψηφιότητας. Λόγω των εμπειριών και γνώσεων σε θέματα αστικού σχεδιασμού με βάση τον πολιτισμό, διετέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Δημοτικής Αρχής, το επιστημονικό σώμα πολιτών το οποίο παρείχε συμβουλευτική στήριξη στις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα του masterplan της Πάφου και προτάσεων υποδομών (2012-2014). Το 2015 μαζί με 11 ακόμα εθελοντές αρχιτέκτονες και άλλους επιστήμονες βραβεύθηκε με Εύφημος Μνεία στα Βραβεία Μηχανικής ΕΤΕΚ για το σχεδιασμό και υλοποίηση των αστικών υποδομών για το Πάφος2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Κατά την διάρκεια του 2017, διετέλεσε ακαδημαϊκή σύμβουλος και συντονίστρια διαφόρων ΠΠΕ έργων, ενώ συν-επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική έκθεση του Πανεπιστημίου Νεάπολις “Producing Lines: Architectural Projects for Pafos” στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πάφος2017. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής κίνησης Ex- Artis.