ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Λήξη Επιστημονικού Σεμιναρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας

June 30, 2021

ΛΗΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021, στις 07.00 μ.μ. η διαδικτυακή Επιστημονική Ημιημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ».

Η Ημερίδα οργανώθηκε από το St Neophytos Lab του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και την Πολιτιστική Κίνηση Γεροσκήπου, υπό την αιγίδα του Δήμου Γεροσκήπου στο πλαίσιο της λήξης του Επιστημονικού Σεμιναρίου

«Στοιχεία Ελληνικής Παλαιογραφίας με ανάγνωση χειρογράφων, Α΄Κύκλου», που υλοποιήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2020-201 σε δύο εξάμηνα (Οκτώβριος 2020-Μάιος 2021) με συμμετέχοντες από Ελλάδα και Κύπρο.

Κύριος στόχος του Σεμιναρίου ήταν να αποτελέσει διαδικτυακό «πολιτιστικό παράθυρο» στην επιστήμη της Ελληνικής Παλαιογραφίας, δίνοντας την ευκαιρία για εξοικείωση με τον κόσμο της Ελληνικής χειρόγραφης παράδοσης με βάση την Ελληνική σκέψη, γλώσσα και γραφή, τα υλικά και όργανα γραφής, τη μεγαλογράμματη-μικρογράμματη Ελληνική γραφή και  τις αντίστοιχες μορφές.

Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, κ.Μιχάλης Παυλίδης.

Οι παρουσιάσεις ήταν πρωτότυπες, διαφωτιστικές και εμπεριστατωμένες με Εισηγητές τους: Σάββα Χατζηχριστοφή, Αν.Καθηγητή Πληροφορικής, Διευθυντή Έρευνας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Κωνσταντίνο Ζαγόρη, Λέκτορα Πληροφορικής και π. Κωνσταντίνο Κωστάκη, Επ. Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

To Σεμινάριο τελούσε υπό την εποπτεία του Διευθυντή του St Neophytos Lab π.Κωνσταντίνου Κωστάκη. Την οργάνωση και τον συντονισμό είχε αναλάβει η κ. Δέσποινα Κωνσταντινίδη, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Γεροσκήπου και Προεδρεύουσα της οργανωτικής επιτροπής.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024