ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή φοιτητών/τριών στην Ημερίδα «European Year of Youth»

December 19, 2022

Στις 23 Νοεμβρίου 2022 διοργανώθηκε στη Λεμεσό από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, στην οποία συμμετείχαν και φοιτητές/ τριες  του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τη νεολαία, όπως η ευεξία και ψυχική υγεία, η βιώσιμη πράσινη Ευρώπη, η ποιοτική απασχόληση και μάθηση και η ισότητα όλων των φύλων, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εργαστήρια αλλά και να ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικά σεμινάρια και Ευρωπαϊκά Δίκτυα και Προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται  στην Κύπρο.

Μερικές  εντυπώσεις των φοιτητών/τριών  από τη συμμετοχή τους αποτυπώθηκαν ως εξής:

Η συμμετοχή μου στην εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας ήταν μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τον κόσμο των θεσμικών οργάνων στην Ευρώπη. Εκτίμησα, ιδιαίτερα, το συνέδριο για την “Απασχόληση στην Ευρώπη”, το οποίο παρείχε πρακτικές συμβουλές και χρήσιμες ιστοσελίδες στον τομέα της απασχόλησης που σίγουρα θα με βοηθήσουν στη μελλοντική μου σταδιοδρομία.“- S.Zottarelli, φοιτήτρια ERASMUS.

Η συμμετοχή μου στην εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Μου άρεσε πολύ το πόσο καλά ήταν οργανωμένη η εκδήλωση και οι συζητήσεις για διάφορα θέματα. Η πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση ήταν αυτή για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ, όπου δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες με θέσεις εργασίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ.“-Z. Semancikova, φοιτήτρια ERASMUS.

Η εκδήλωση ήταν πραγματικά πολύ καλά οργανωμένη. Οι άνθρωποι ήταν φιλόξενοι και εξυπηρετικοί. Το φαγητό που μας προσφέρθηκε ήταν πολύ καλό. Προσωπικά μου άρεσε το Συνέδριο για την ισότητα των φύλων. Μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους ομιλητές και ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση“-A. Matillon, φοιτήτρια ERASMUS.

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία! Απόλαυσα τις συζητήσεις για την ισότητα των φύλων και τη δυνατότητα να συζητήσω με τους διδάσκοντες! Ήταν πολύ φιλόξενοι και ανοιχτοί στη συζήτηση. Απλά μου άρεσε!“-M. Passchier, φοιτήτρια ERASMUS.

Τα θέματα συζήτησης ήταν ποικίλα και συναφή. Ήταν, επίσης, μια πολύ καλή ευκαιρία για δικτύωση. Η όλη εκδήλωση ήταν καλά οργανωμένη και ήταν ευχαρίστησή μου να την παρακολουθήσω. Σας ευχαριστώ!“-L. Mathilde, φοιτήτρια ERASMUS.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024