ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Ψηφιακές Υπηρεσίες Υψηλού Επιπέδου από τη Βιβλιοθήκη κατά τις Έκτακτες Συνθήκες Λειτουργίας

June 18, 2020

Σημαντική συμβολή στην επιτυχή μετατροπή και παροχή της συμβατικής εκπαίδευσης σε online εξ αποστάσεως μορφή προς τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας προσέφερε η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου με την δυνατότητα ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υποστήριξης του συνόλου της ακαδημαϊκής δραστηριότητας, διαθέτοντας σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις καθώς και  προηγμένη συνεχή εξυπηρέτηση στους χρήστες της.

Ειδικότερα, στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 3 μηνών επιτεύχθηκαν τα εξής:

  1. Ψηφιοποιήθηκαν 315.915 σελίδες μέσω ΟΣΔΕΛ οι οποίες αναρτηθήκαν στο Moodle προς χρήση της φοιτητικής κοινότητας.
  2. Προσφέρθηκε επιπλέονπρόσβαση σε νέες βάσεις  δεδομένων με αξιόπιστο και έγκριτο ερευνητικό υλικό, όπως Κάλλιππος, openarchives.gr,  Academia Edu, National Emergency Library.
  3. Παρήχθησαν επικαιροποιημένοι οδηγοί χρήσης για τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης για βέλτιστη χρήση εργαλείων της βιβλιοθήκης, χρήση εφαρμογής λογοκλοπής Turnitin, εντοπισμός/πρόσβαση  σε  ηλεκτρονικά βιβλία, άρθρα κλπ.
  4. Συνεχής επικοινωνία και υποστήριξη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων εξ αποστάσεως επικοινωνίας, τηλέφωνα, emails και τηλεδιασκέψεις,
  5. Παρέμειναν ενεργές οι υπηρεσίες διαδανεισμού με βιβλιοθήκες της Κύπρου και Ελλάδας για την αποστολή ηλεκτρονικών βιβλίων και άρθρων για τους φοιτητές μας, μιας και έχουμε το μεγαλύτερο δίκτυο διαδανεισμού από όλες τις Ιδιωτικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Κύπρου.
  6. Προώθηση της ενσωμάτωσης ηλεκτρονικών πόρων (άμεση και εύκολη πρόσβαση σε 20 εκατομμύρια άρθρα και πάνω από 1.2Μ ηλεκτρονικά βιβλία).
  7. Ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία δημιουργίας του ενιαίου πλαισίου επαναλειτουργίας των Βιβλιοθηκών με πρωτόκολλο ασφάλειας και  υγείας για την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.
  8. Επενδύσεις σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό αιχμής τεχνολογίας για κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων.

Παράλληλα, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης συνέχισε να ενημερώνει, υποστηρίζει, εκπαιδεύει και καταρτίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου στις σύγχρονες μορφές χρήσης και αξιοποίησης των επιστημονικών πηγών, παραδίδοντας σε τακτική βάση εκπαιδευτικά  online σεμινάρια και οδηγούς σε ηλεκτρονική μορφή στοχεύοντας στη  βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της  και στην αποτελεσματική  χρήση των υπηρεσιών της από  όλους τους χρήστες της.

Ο επιχειρησιακός στόχος της  συνεχούς  αναβάθμισης των στρατηγικών υποδομών και της επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, διασφάλισε  στη δύσκολη αυτή συγκυρία την δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να συνεχίσει την αξιόπιστη παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και να συμβάλλει με όλους τους δυνατούς τρόπους  στην άμβλυνση των συνεπειών της πανδημικής νόσου.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024