ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Σημαντικές προβλέψεις για την Κύπρο από το Διεθνούς Φήμης καθηγητή κύριο Αντρέα Ματζαράκης του Πανεπιστημίου του Freiburg

April 11, 2017

Σημαντικές προβλέψεις για την Κύπρο από το Διεθνούς Φήμης  καθηγητή κύριο Αντρέα Ματζαράκης του Πανεπιστημίου του  Freiburg της Γερμανίας σε σεμινάριο στο Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις

Το Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με επικεφαλής την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών διοργάνωσε Σεμινάριο Βιοκλιματικού Σχεδιασμού στο οποίο δίδαξε ο  καθηγητής κύριος Ματζαράκης του Πανεπιστημίου του Freiburg της Γερμανίας και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ανθρωποβιομετεωρολογίας της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ο καθηγητής κύριος Ματζαράκης  ανέπτυξε τη μεθοδολογία πως μπορούμε να μειώσουμε το στρες στις  πόλεις της Κύπρου μέχρι και 10 ° C θερμικής δυσφορίας στα αστικά κέντρα και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατάλληλη φύτευση δέντρων, τοποθέτηση σκιάστρων και με τη χρήση κατάλληλων δομικών υλικών (π.χ. πλακοστρώσεις, χρωματισμός κτιρίων).

Ανέπτυξε στους Μεταπτυχιακούς φοιτητές Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις το βιοκλιματικό μοντέλο RayMan που έχει  αναπτύξει  και το οποίο εφαρμόζεται ερευνητικά και έμπρακτα  από Δήμους, Περιφέρεις και σε Τουριστικούς Οργανισμούς διεθνώς από τη Βραζιλία μέχρι και την Κίνα, ώστε να μπορεί να προβλεφθεί το μικροκλίμα σε τουριστικούς προορισμούς για τη βελτιστοποίηση του κλίματος για τον άνθρωπος.

Είναι αυτός που λόγω των αναλύσεων που είχε εφαρμόσει στο Κατάρ αλλάξαν την εποχή διενέργειας  του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (FIFA 2022) λόγω της υπερβολικής ζέστης για τους θεατές.

Ο Διευθυντής Μετεωρολογίας Κύπρου Δρ. Κλεάνθης Νικολαΐδης παρευρέθηκε στο σεμινάριο ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα των μετεωρολογικών δεδομένων για τις εφαρμοσμένες επιστήμες π.χ. Αρχιτεκτονική, Αρχιτεκτονική Τοπίου και τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ Κυβερνητικών Υπηρεσιών και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το σεμινάριο επίσης παρακολούθησαν οι κυρία Αγγελική Σιβιτανίδου και Ήβη Δόβα, Λέκτορες του Πανεπιστημίου Νεάπολις και ο Επισκέπτης καθηγητής του Νεάπολις κύριος Ευγένιος Βαλάσης.

Untitled-1

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024