ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
Νεάπολις , Πανεπιστημίου στην Κύπρο: Αποτελέσματα Έρευνας για το πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19 στην Κύπρο και των επιπτώσεων της στην ψυχική υγεία του πληθυσμού.

ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ

September 3, 2021

Αγαπητά μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου μας,

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ήδη ανακοίνωσε την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 με φυσική παρουσία της ακαδημαϊκής του κοινότητας στις κτιριακές υποδομές του και διεξαγωγή κατά πρόσωπο της συμβατικής εκπαιδευτικής διδασκαλίας.

Τα εκάστοτε προβλεπόμενα σχετικά πρωτόκολλα της Πολιτείας καθώς και οι οριζόμενοι ως κατωτέρω κανόνες εισόδου και παραμονής σε χώρους κοινού θα τηρούνται επακριβώς, προκειμένου να εξασφαλίζεται η υγεία και η ασφαλής και άνετη διαβίωση και λειτουργία στους χώρους του Πανεπιστημίου όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας στην τοπική κοινωνία της Πάφου και στην ευρύτερη περιοχή, όπου ζείτε και κινείστε.

Ειδικότερα, η πρόσβαση σε όλες τις  εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται μόνο σε φοιτητές/τριες, μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού  και λοιπούς επισκέπτες, οι οποίοι είτε κατέχουν και παρουσιάζουν safe pass, είτε  παρουσιάζουν  αρνητικό μοριακό  PCR test  ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)  72 ωρών  πριν την προσέλευση και είσοδό τους στις εγκαταστάσεις.

Ο αναλυτικός τρόπος υλοποίησης και ελέγχου των ανωτέρω θα ανακοινωθεί από το Πανεπιστήμιο την Παρασκευή 10.09.2021.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα και την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η χρήση των χώρων διδασκαλίας θα γίνεται με κάλυψη των 2/3 της χωρητικότητας των. Σε περίπτωση νεότερης ή διαφορετικής απόφασης, θα γίνεται η αντίστοιχη προσαρμογή.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, λόγω του μεγέθους του ακροατηρίου και της χωρητικότητας της αίθουσας, δεν καθίσταται δυνατή  η διδασκαλία με φυσική παρουσία όλων των φοιτητών/τριών θα λαμβάνεται πρόνοια, ώστε,  αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία on line εκπαίδευσης, οι μη δυνάμενοι φοιτητές/ριες  λόγω ποσόστωσης να συμμετέχουν με φυσική παρουσία, να έχουν πρόσβαση και συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία μέσω ανάρτησης των σημειώσεων κάθε μαθήματος στο Moodle και δυνατότητα επικοινωνίας κατά τις καθορισμένες ώρες με τους διδάσκοντες  για συζήτηση / επίλυση αποριών, κλπ.

Κατά την περίπτωση αυτή προτεραιότητα στην εξασφάλιση θέσης στην αίθουσα θα έχουν οι φοιτητές/τριες, οι οποίοι πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις κατά σειρά μειωμένης επικινδυνότητας.

Οι τελικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν  με φυσική παρουσία όλων των φοιτητών/τριών στους εξεταστικούς χώρους, τηρώντας όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις και ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας.

 

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την απόφαση αυτή και με τον συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής της επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε πλήρως την υγεία, την ασφαλή διαβίωση και την επάνοδο στην ομαλότητα παροχής των εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών μας προς την φοιτητική μας κοινότητα.

Παράλληλα ενισχύουμε την επίπονη προσπάθεια της Πολιτείας, απευθυνόμενοι προς την νεολαία, προτρέποντας και ενθαρρύνοντας όλους σας στον εμβολιασμό (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και συμβουλές του προσωπικού ιατρού σας) για την ανακοπή διασποράς της πανδημίας και των θλιβερών συνεπειών της στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της πατρίδας μας.

Ήδη, σημαντικός αριθμός της ηλικιακής κατηγορίας 20-29 στην πατρίδα μας έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό και προτρέπουμε προς την κατεύθυνση αυτή τους πλέον διστακτικούς και υπόλοιπους από εσάς,  γνωρίζοντας  ότι η φοιτητική κοινότητα είναι πάντα συνεπής στην επιδίωξη της επιστημονικής αλήθειας με πλήρη εμπιστοσύνη στην επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα και πλέον στην εμπειρική εφαρμογή της για το καλό των δικών μας ανθρώπων, της κοινότητάς μας, αλλά και  της ανθρωπότητας σύμφωνα με  τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων καθώς και την παγκόσμια ερευνητική και ιατρική κοινότητα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση αυτή θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα και θα αντιμετωπιστεί ιδιαίτερα θετικά από το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας μας, αλλά και από την ευρύτερη κοινωνία πολιτών της Πάφου.

Πάφος 03.09.2021

Καθ. Παντελής Σκλίας,

Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Αποποίηση Ευθύνης: Επισημαίνεται ότι το Πανεπιστήμιο αποποιείται εξαρχής οιαδήποτε ευθύνης κατά την περίπτωση,  ο όποιος εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία για όσους οικειοθελώς  τον ακολουθήσουν, κριθεί  ως μη επαρκής (λόγω των απαιτήσεων για φυσική παρουσία στα μαθήματα)  από όποια αρμόδια αρχή εντός και εκτός Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγνώριση του απονεμόμενου τίτλου σπουδών τους.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024