ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κου ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

December 1, 2021

Την Τρίτη 30.11.2021 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γεωργίου Πατούλη, συνοδευόμενου από τους κους  Φαίδωνα Φαίδωνος, Δήμαρχο Πάφου και Δρ. Αντωνίου Πολυδώρου, καθ. Ιατρικής και Γραμματέα του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και των Πρυτανικών και Διοικητικών Αρχών του Ιδρύματος, εκπροσωπούμενων από τον κο Γεώργιο Λεπτό, Πρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος και κο Ανδρέα Μολέσκη, Γεν. Διευθυντή.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα στις αρχές του Ιδρύματος να ενημερώσουν τον κο Πατούλη  για την υπερδεκαετή πολυσχιδή και πολυεπίπεδη δράση και συνεισφορά του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου προς την ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και για τους ισχυρούς δεσμούς προσφοράς και ανάπτυξης  με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης, στο πλαίσιο της  προσφοράς του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε η δυνατότητα και βούληση του για την παραχώρηση αριθμού υποτροφιών προς την Περιφέρεια Αττικής με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια σύμφωνα με τον κανονισμό  υποτροφιών του Ιδρύματος.

Ιδιαίτερη περαιτέρω αναφορά έγινε στην ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας και στην παραγωγή νέας καινοτόμου εφαρμοσμένης γνώσης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου μέσω της συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα μέσω συνεργειών  και συνεργασιών  με σημαντικούς επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και συνεχή συνεισφορά στον επιστημονικό διάλογο στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Τέλος,  υπήρξε εκτενής ενημέρωση για την αναπτυξιακή προσπάθεια και υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με κατεύθυνση την διασύνδεση των Προγραμμάτων Σπουδών και της φοιτητικής του κοινότητας με την αγορά εργασίας, την προσαρμογή στις νέες συνθήκες της 4IR και την πρωτοπορία στην αιχμή της γνώσης με τα υφιστάμενα, αλλά και νέα γνωστικά πεδία και Προγράμματα Σπουδών μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας του Neapolis Eco Smart City.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024