ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

March 24, 2020

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, ακολουθώντας  την διαχρονική πολιτική του για συνεχή προσφορά και υποστήριξη προς την τοπική κοινωνία, διαθέτει  ακαδημαϊκούς και τεχνολογικούς πόρους για να συνδράμει και να ενισχύσει την προσπάθεια για περιορισμό  των συνεπειών της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Πανεπιστήμιο δημιούργησε δύο νέες υπηρεσίες, οι οποίες σχεδιάστηκαν από το Συμβουλευτικό Κέντρο Έρευνας και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (ΣΚΕΨΥ)  και το εργαστήριο Πληροφορικής  NUP Intelligent Systems Lab.

 Οι δύο νέες υπηρεσίες στελεχώνονται από τα μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας και απευθύνονται, χωρίς καμία επιβάρυνση, στο προσωπικό των Νοσοκομείων καθώς και στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Επαρχίας Πάφου.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Δημιουργήθηκε ειδική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Έρευνας και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.), η οποία  απευθύνεται σε όλο το ιατρικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών της Επαρχίας της Πάφου.

Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής είναι η ψυχολογική υποστήριξη των ενδιαφερομένων σε θέματα που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού και των οιονδήποτε  επιπτώσεων  μπορεί να έχει η πανδημία στην καθημερινότητά τους.

Οι σύμβουλοι της γραμμής, υπό την εποπτεία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις, χειρίζονται όλα τα περιστατικά με πλήρη  επαγγελματισμό, τηρούν την αρχή της ανωνυμίας και δεν ζητούν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία.

  • Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης είναι: ΔΕΥΤΕΡΑ έως  ΚΥΡΙΑΚΗ,  08:00-20:00
  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι : 96-417024

Β) Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου και το Εργαστήριο Intelligent Systems δημιούργησαν μία  νέα  ιστοσελίδα για υποστήριξη μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, η οποία στοχεύει να λειτουργήσει ως απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη των συμμετεχόντων. 

Ομάδα καθηγητών του Τμήματος, σε συνεργασία με υποψήφιους διδάκτορες και  φοιτητές, θα προσφέρουν απομακρυσμένη βοήθεια σε μαθητές και καθηγητές της Επαρχίας Πάφου που αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες σύνδεσης και αλληλεπίδρασης με το λογισμικό, το οποίο  χρησιμοποιείται από την δημόσια εκπαίδευση στο πλαίσιο της διαδικασίας τηλεδιδασκαλίας των μαθητών.

Η όλη υπηρεσία  σχεδιάστηκε με σκοπό την εξ αποστάσεως τεχνική υποστήριξη σε μαθητές και καθηγητές, σχετικά με την εγκατάσταση και χρήση εφαρμογών τηλεκπαίδευσης (distance learning).

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου έχοντας την εμπειρία από τα Προγράμματα Σπουδών του, τα οποία παρέχονται παράλληλα με την συμβατική μορφή τους και σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατέχει την τεχνογνωσία να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της διαδικασίας

Ο σύνδεσμός για την είσοδο στην πλατφόρμα είναι:http://isl.nup.ac.cy/helpdesk

LATEST NEWS

Φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ευρώπη ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Young Leaders for Democracy το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή....

March 11, 2024