ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Τo “Olivewood” παρέχει ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης στους φοιτητές του Νεάπολις

October 12, 2018

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, το «Olivewood», όπως ονομάστηκε η προσπάθεια της Κύπρου να καθιερωθεί ως κινηματογραφικό στούντιο στον διεθνή χώρο, με απώτερο στόχο την προσέλκυση επενδυτών στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Το πρώτο Cyprus Film Summit διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν παραγωγοί και σκηνοθέτες από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood, Pinewood (Λονδίνο), και Bollywood (Ινδία).

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο κ. Jason Georgiades, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ψηφιακή Οπτικό-Ακουστική Παραγωγή του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Ο κ. Georgiades, χαιρετίζοντας την προσπάθεια, ενημέρωσε για την πρόθεση του προγράμματος να στηρίξει τις μελλοντικές παραγωγές με το υψηλών προδιαγραφών τοπικό ταλέντο που αναπτύσσεται μέσω του προγράμματος. Παράλληλα, εξασφάλισε την πολύτιμη συμμετοχή των φοιτητών του προγράμματος σε καθεστώς πρακτικής εξάσκησης ως βοηθοί παραγωγής (production assistants).

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψηφιακή Οπτικό-Ακουστική Παραγωγή  είναι ένα σύγχρονο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών βασισμένο σε ένα ευέλικτο μοντέλο που συνδυάζει ακαδημαϊκή διδασκαλία αλλά και μαθητεία μέσω πρακτικής εφαρμογής. Στόχος του είναι να προετοιμάσει τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές στο χώρο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής οι οποίοι θα διεκδικούν εργοδότηση στον εκτεταμένο χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας όπως ο κινηματογράφος, η διαφήμιση, video blogging και άλλα.

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα και κάνε την εγγραφή σου εδώ >>

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024