ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή στην 96η Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

April 23, 2021

Συμμετοχή του Προέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων Καθ. Παντελή Σκλιά στην 96η Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

 

Κατά το τριήμερο  21-23 Απριλίου 2021 διεξήχθη on line η 96η Σύνοδος των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε των Ελληνικών Πανεπιστημίων, στις εργασίες της οποίας  προσεκλήθη και συμμετείχε ο καθ. Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων.

Ο καθ. Παντελής Σκλιάς  χαιρέτισε τους συμμετέχοντες εκ μέρους των μελών της Συνόδου των Κυπριακών Πανεπιστημίων και  στη συνέχεια ανέπτυξε στην  εισήγησή του το θέμα του Ενιαίου Ακαδημαϊκού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου.

Επιγραμματικά, ανέφερε:

«Η από κοινού στόχευση είναι τα Ελληνικά και Κυπριακά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να αποτελέσουν αναπτυξιακό πυλώνα ανταγωνιζόμενα αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού, ξεπερνώντας υφιστάμενες αντιλήψεις, αγκυλώσεις και ανταγωνισμούς και διεκδικώντας την ακαδημαϊκή πρωτοπορία και αριστεία στην έρευνα, δημιουργία και παροχή νέας γνώσης.

Επίσης η δημιουργία μίας καινοτόμου πανεπιστημιακής συνεργασίας από ανταγωνιστικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σύγχρονα, εξωστρεφή και ικανά να προσελκύσουν φοιτητές όχι μόνο από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αλλά και από όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να συσταθεί με συγκεκριμένες ενέργειες  ο Ενιαίος Ακαδημαϊκός Χώρος  Ελλάδας και  Κύπρου, του οποίου τα οφέλη θα είναι αμοιβαία, μακροπρόθεσμα και επωφελή τόσο για την Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση,  όσο και για το σύνολο των οικονομιών και κοινωνιών των δύο χωρών»

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024