ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις σε εκδήλωση για το Brexit

January 30, 2020

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Καθ. Παντελής Σκλιάς συμμετείχε και χαιρέτισε σημαντική επίκαιρη εκδήλωση -συζήτηση με θέμα  “Brexit – Η επόμενη ημέρα” στο Impact HUB Athens.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από  το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ), το ερευνητικό κέντρο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το  Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Ο Καθ. κος Σκλιάς αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές  παραμέτρους που οδήγησαν τον Βρετανικό λαό στην απόφαση αυτή και τις προσπάθειες των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μία διαδικασία ομαλής αποχώρησης, προκειμένου να μειωθούν οι όποιες αρνητικές συνέπειες του Brexit.

Τον  συντονισμό της στρογγυλής τράπεζας των ομιλητών είχε η  κα Δομίνα Διαμαντοπούλου, Δημοσιογράφος του Ρ/Σ Αθήνα 984.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές κ.κ Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Βουλευτής ΝΔ Β1 Β. Τομέα Αθηνών, Μάνος Παπάζογλου, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σοφία Χαλά, Νομική Σύμβουλος Α΄ Υπουργείου Εξωτερικών (ΕΝΥ-ΕΕ) και Ισαάκ Καριπίδης, Δημοσιογράφος, ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Real FM στο Λονδίνο (μέσω διαδικτύο), τοποθετήθηκαν και σχολίασαν τις διαφορετικές όψεις της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις όποιες πιθανές και μη ορατές ακόμη επιπτώσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο της συμφωνηθείσας διαδικασίας αποχώρησης ενός κράτους – μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024