ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Presentation of the book written by the Reverend Charalambos Nikolaides, titled ‘Chrysospiliotissa…’

May 19, 2015

Στη Δευτερά έλαβε χώρα στις 19 του μηνός εκδήλωση με πλούσιο ποικίλο πρόγραμμα, που οργάνωσε η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, υπό την ευλογία του Πανιερώτατου Μητροπολίτη κκ. Ησαΐα, την παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, του Διευθυντή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Δρ. Α. Μολέσκη, εκλεκτών ακαδημαϊκών διδασκάλων και πλήθος κόσμου. Κύριο περιεχόμενό της η παρουσίαση του αξιόλογου βιβλίου του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χαράλαμπου Νικολαΐδη με τίτλο «Χρυσοσπηλιώτισσα…», μελέτη που υποστηρίχθηκε από τον συγγραφέα επιτυχώς (βαθμός «Άριστα») στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, για τη λήψη του τίτλου του Μαγίστρου της Θεολογίας. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι καθηγητές κκ. Ν. Ζαχαρόπουλος και Χρ. Τσιούμη καθώς και ο αρχαιολόγος και βυζαντινολόγος  Δρ Χάρης Χοτζάκογλου.

Με τη μελέτη αυτή ήρθαν στην επιφάνεια αξιόλογα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία, ενώ προβλήθηκε η διαχρονική σημασία των εκκλησιαστικών και γενικότερα των πολιτισμικών αγαθών της Κύπρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μελέτη αυτή αποτελεί δείγμα μόνο μιας σειράς μελετών που εκπονήθηκαν από τους σπουδαστές του μοναδικού στην Κύπρο Μεταπτυχιακού Θεολογικών Σπουδών, που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις εδώ και τέσσερα (4) χρόνια και το οποίο μέχρι σήμερα παρακολούθησαν με επιτυχία περισσότεροι από εκατόν εβδομήντα (170) σπουδαστές.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024