ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Presentation of the design proposals of the Master of Landscape Architecture for the Paphos Archaeological Museum

March 8, 2015

Την Κυριακή 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Σχεδίων των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου, αναφορικά με τη διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου και της  Οικίας Επάρχου Τοπίου.

Οι σχεδιαστικές προτάσεις  παρουσιάστηκαν σε επιτροπή που αποτελείτο  από  το Δήμαρχο  Πάφου κ. Φαίδων Φαίδωνος, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις καθηγητή  Σπύρο Μακριδάκη,  το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΦΟΣ 17 κ. Γιάννη Κουτσόλαμπρο και την Λέκτορα του Πανεπιστημίου Νεάπολις  κ. Αγγελική Σιβιτανίδου.

Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν έγιναν στο πλαίσιο του Μαθήματος Landscape Architecture Studio II  με συντονίστρια του μαθήματος και της εκδήλωσης την  Δρ. Τζούλια Τζώρτζη Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια και Πρόεδρο Τμήματος της Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών  Επιστημών.

Προηγήθηκαν της παρουσίασης  συναντήσεις με το Τμήμα Αρχαιοτήτων όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια των Μεταπτυχιακών Φοιτητών και συμφωνήθηκαν οι γενικές αρχές σχεδιασμού του Περιβάλλοντος Χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου και της  Οικίας Έπαρχου Τοπίου ενώ   ο σχεδιασμός ξεκίνησε στο  πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και του Οργανισμού Πάφος 2017.

Επίσης παρουσιάστηκαν σχέδια φοιτητών του, που αφορούν τον Περιβάλλοντα Χώρο του πρώην κινηματογράφου Οθέλου στο πλαίσιο του μαθήματος Αρχιτεκτονική Τοπίου του Προγράμματος Αρχιτεκτονικής.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προτάσεων.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024