ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

June 10, 2019

Νέο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ των Πανεπιστημίων Νεάπολις Πάφου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου  από τους  Πρυτάνεις καθηγητές  Κους  Σκλιά  Παντελή και Πολυχρονίδη Αλέξανδρο με την παρουσία του κου Σανδαλτζόπουλου Ραφαήλ (Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων), κου Μάρη Φώτη (Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης), κας Γαβριηλίδου Ζωής (Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας), κας Μιχαλοπούλου Μαρίας (Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης), κου Δρυμπέτα Ευάγγελου (Κοσμήτορας  Σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών).

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας συμβάλλοντας και προωθώντας με την πολύχρονη λειτουργία του τόσο την ακαδημαϊκή αριστεία, μέσω των σημαντικών σχολών του (Πολυτεχνική, Νομική, Ιατρική, κ.α), όσο και την περιφερειακή ανάπτυξη μέσω της χωροταξικής κατανομής των δομών του  σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Θράκης.

Η συμφωνία συνεργασίας στοχεύει στην αύξηση την εξωστρέφειας και της ακαδημαϊκής αριστείας του Πανεπιστημίου Νεάπολις προβλέποντας  την ενίσχυση και περαιτέρω αναβάθμιση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων, μέσω των δράσεων του προγράμματος Erasmus με την ανταλλαγή μελών ΔΕΠ, φοιτητών και ερευνητών τους.

Επιπλέον οργανώνει το επιχειρησιακό και λειτουργικό πλαίσιο για την υλοποίηση κοινών επιστημονικών δράσεων, όπως σεμινάρια, συμπόσια, διαλέξεις, εκθέσεις, κλπ.,  που θα προάγουν την ακαδημαϊκή  γνώση και έρευνα, διαχέοντας τα αποτελέσματά της προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών Ελλάδας και Κύπρου αντίστοιχα.

Μέσω της συνεργασίας αυτής και την αύξηση των συνεργειών σε κοινά υφιστάμενα,  αλλά και νέα επιστημονικά πεδία, που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να δραστηριοποιηθεί  το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου,  θα  ενισχυθεί η διεθνοποίηση καθώς και η ακαδημαϊκή αρτιότητα και ωριμότητα των προσφερομένων Προγραμμάτων Σπουδών.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024