ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Σπουδές στη Ψυχολογία με εφαρμοσμένη γνώση αιχμής και ακαδημαϊκή αριστεία

September 9, 2020

Το Πτυχίο στην Ψυχολογία όπως και όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, υιοθετεί και ενσωματώνει το σύνολο των ποιοτικών κριτηρίων, όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF), καθώς επίσης και μια σειρά από σύγχρονες καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των διαμορφωτικών δραστηριοτήτων, της συνεχούς διάδρασης φοιτητών – διδασκόντων, των ασκήσεων ρόλων και προσομοίωσης σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία αντιμετωπίζονται τόσο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Έρευνας και Ψυχολογικών υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ) του Πανεπιστημίου,  όσο και από τους διδάσκοντες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διδασκαλίας του συγκεκριμένου Προγράμματος Σπουδών  έχουν ενσωματωθεί στη διδασκαλία των μαθημάτων όλες οι πολύπλευρες πτυχές, οι οποίες  συνθέτουν το επάγγελμα του ψυχολόγου σήμερα. Το περιεχόμενο των μαθημάτων καλύπτει τόσο τους εφαρμοσμένους κλάδους της κλινικής, συμβουλευτικής, σχολικής, οργανωσιακής και δικανικής Ψυχολογίας, καταλήγοντας  στην εφαρμογή της γνώσης αιχμής στην πρακτική άσκηση στο τελευταίο έτος, όσο και τα ερευνητικά και άκρως σημαντικά θεωρητικά υπόλοιπα πεδία του κλάδου, όπως η εξελικτική, κοινωνική, γνωστική, πειραματική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία.

Η επιτυχής πολύχρονη λειτουργία του Προπτυχιακού Προγράμματος Ψυχολογίας προσδίδει  στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και στους αποφοίτους του ένα σημαντικό πλεονέκτημα πρωτοπορίας έρευνας, εξειδίκευσης και εφαρμοσμένης γνώσης αιχμής στο ευρύ πεδίο της επιστήμης της Ψυχολογίας.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024