ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Απεβίωσε σήμερα ο γνωστός Κερυνειώτης επιχειρηματίας και ιδρυτής του “Ομίλου Λεπτός” Μιχαλάκης Λεπτός σε ηλικία 83 ετών.

January 3, 2021

Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομα του με την Οικοδομική Βιομηχανία και Τουριστική Ανάπτυξη στην Κύπρο και Ελλάδα και τους Τομείς  της Υγείας και Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην Κερύνεια ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που αξιοποίησε την επιστημονική του κατάρτιση και τα εφόδια που απέκτησε  στους τομείς Πολιτικής Μηχανικής και της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην γενέτειρα του Κερύνεια ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον τομέα ανάπτυξης γης με πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη έργα.

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 άφησε στις κατεχόμενες περιοχές μεγάλες αναπτύξεις και δραστηριοποιήθηκε στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, με έργα όπως το Saudia City, μια σύγχρονη κοσμόπολη με 4000 κατοικίες, παλάτια και άλλα.

Από το 1978 επέλεξε την Πάφο,  που  όπως ο ίδιος  έλεγε του θύμιζε την πολυαγαπημένη του Κερύνεια, ως νέο κέντρο της δραστηριότητας του και η συμβολή του στην Τουριστική και Οικοδομική Βιομηχανία υπήρξε μεγάλη. Ο Μιχαλάκης Λεπτός πρωτοπόρησε με την δημιουργία της παραθεριστικής κατοικίας στην Κύπρο και Ελλάδα.

Η φιλοσοφία του Μιχαλάκη Λεπτού συνοψίζεται στην δημιουργία έργων με ξεχωριστή ταυτότητα, υψηλή αισθητική, ποιότητα και με ευαισθησία στο περιβάλλον.

Έργα  του που ξεχωρίζουν είναι το Leptos Kamares Village, το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κύπρο Coral Beach Hotel and Resort και τα Limassol Del Mar και Limassol Blu Marine. Ιδιαίτερα περήφανος ήταν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Νεάπολις, του πρώτου Πανεπιστήμιου στην Πάφο που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία.

Μεγάλο του όνειρο ήταν η δημιουργία της σύγχρονης πολιτείας Neapolis Smart Eco City στην Πάφο και του πολυσχιδούς θερέτρου Costa Nopia στα Χανιά της Κρήτης.

Διαχρονική αρχή του Μιχαλάκη Λεπτού ήταν πως η επιχειρηματική δημιουργία είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά. Έτσι ο όμιλος «Λεπτός», στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, συμμετέχει ενεργά και πολύπλευρα και στηρίζει τον πολιτισμό και πτυχές της κοινωνίας που έχουν ανάγκη.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις, υπήρξε πρωτοπόρος και καινοτόμος σε όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αυτοδημιούργητος και οραματιστής, αναδείχθηκε σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της οικονομικής ανάπτυξης της γενέτειράς του, της Κερύνειας, και αργότερα, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, της Πάφου, η οποία έγινε η δεύτερη ιδιαίτερη πατρίδα του. Προσωπικότητα πολυσχιδής, με ακτινοβολία που ξεπερνούσε τα όρια της Κύπρου, προίκισε την επαρχία Πάφου με το μοναδικό της πανεπιστημιακό ίδρυμα, έργο για το οποίο αισθανόταν πάντα ιδιαίτερα υπερήφανος. Για περισσότερο από δέκα χρόνια στάθηκε ο ακούραστος εμπνευστής στην προσπάθεια για την ανάπτυξη και πρόοδο του Πανεπιστημίου Νεάπολις, καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα του τόπου. Το ενδιαφέρον του υπήρξε συνεχές και αδιάπτωτο και είχε την ευκαιρία να το δει να εδραιώνεται με διεθνή απήχηση και με χιλιάδες φοιτητές.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός  διετέλεσε  Επίτιμος Πρόξενος του Βασιλείου της Ιορδανίας στην Κύπρο και έχει τιμηθεί με το μετάλλιο της Ανεξαρτησίας του Βασιλείου της Ιορδανίας.

Επίσης έχει τιμηθεί με το Αριστείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI), από το ΚΕΒΕ με το βραβείο Ηγέτη Επιχειρήσεων, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, το ΕΒΕ Πάφου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων, την  OEB, τον Ροταριανό Όμιλο Κύπρου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Κύπρου, τη Γερουσία της Ιορδανίας, τον Δήμο Αμμάν Ιορδανίας και τον Δήμο Κερύνειας.

Ήταν  νυμφευμένος με την Κική, το γένος Διγενή από την Ελλάδα  και έχουν δύο γιούς τον Γιώργο και τον Παντελή, Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη του Ομίλου.

Η κηδεία του θα γίνει από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο την Τρίτη 05/01/2021 και ώρα 12:00 μεσημέρι.

LATEST NEWS

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνουν την πιστοποίηση, από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙΠΑΕ) της...

July 23, 2021

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ανακοινώνει την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 με φυσική παρουσία της...

July 23, 2021

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.