ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Κατασκευή Κάθετου Πράσινου Τοίχου (Vertical Green Garden) στο Πανεπιστήμιο

July 8, 2017

Το Μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Νεάπολις  με επικεφαλή την Αν. Καθηγήτρια Τζούλια Τζώρτζη  & Πρόεδρο Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών,  το Σάββατο  8 Ιουλίου στις 10.00-12.00,  προέβη στην κατασκευή κάθετου Πράσινου Τοίχου (Vertical Green Garden) στο χώρο της Καφετέριας του Πανεπιστημίου όπου  τίμησε με την παρουσία της η κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, ενώ το υλικό υποδομής χορηγήθηκε από την εταιρία Greenway. Η κατασκευή του Κάθετου Πράσινου Τοίχου είναι μια νέα μέθοδος φυτέματος με πολλά πλεονεκτήματα.

Έτσι για τους σκοπούς του  μαθήματος Σχεδιασμός Φύτευσης (Planting Design)  οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου και με τη σημαντική συμβολή της  κ. Νικολέττα Σιαμπάνια, Γεωπόνου του Ομίλου, ενημερώθηκαν για αυτήν την τεχνική, ανέλυσαν επιτόπου το προτεινόμενο σημείο εγκατάστασης και χωρίστηκαν σε ομάδες όπου και δημιούργησαν 3 διαφορετικές προτάσεις  που τελικώς  επιλέχθηκε η μία (συνημμένο Green Wall Student design 1). Στη συνέχεια έγινε συγκερασμός των προτάσεων και καταλήξαμε σε μια οικονομικότερη λύση από άποψη εγκατάστασης και συντήρησης .

Η εφαρμογή αυτής της άσκησης με τους φοιτητές εμβαθύνει τις γνώσεις τους προς την κατασκευή,  εντάσσεται στην μέθοδο διδασκαλίας που ονομάζεται και διεθνώς Design and Build και αποτελεί έναν χώρο όπου οι φοιτητές μπορούν να εφαρμόσουν πειράματα στο χώρο αυτό.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024